Zmagovalki prve Slovenske note se je z Venero uresničila velika želja

Glasbenica, ki je pred dobrimi tremi leti domov odnesla prvo mesto na glasbenem festivalu Slovenska nota, je pripravljena na novo zmagoslavje in še na novo poglavje. Samantha Maya namreč predstavlja svojo prvi album Venera, ki jo napoveduje istoimenska skladba.

O Veneri

Sama pesem Venera je apel za boginjo ljubezni, v upanju, da nas ta popelje do vsega lepega. Primerna je ravno za to leto, te čase in za situacijo v kateri smo se kolektivno znašli.

Samantha Maya

"Od tistega dne naprej se vsak dan bolj zavedam ljubezni do ustvarjanja in vsak dan sem močnejša, saj se kot čisto sveža ustvarjalka srečujem s številnimi izzivi. Ponosna sem na svojo neustrašnost," pravi Samantha Maya, ki dodaja, da je Venera naslednica pesmi Glas, ki se je zavihtela na številne glasbene lestvice: "EP se imenuje Venera, saj ta zaokroži vse pojme, ki so meni blizu in ki tudi na nek način predstavljajo rdečo nit vseh pesmi. Ljubezen, ženstvenost in vesolje. To je moj EP v treh besedah."

Samantha Maya predstavlja svojo prvo ploščo Venera.Foto: Menar Records

Videospot, ki je bil posnet kar na štirih lokacijah, od Celja do italijanske meje, je Samantha Maya ponovno zaupala Maticu Gabrielu, ki je kot pravi sama osvojil status stalnega člana njene ustvarjalne ekipe. »Nanj sem neizmerno ponosna ter hvaležna, da imam možnost sodelovati z njim. A tokrat nisva bila sama. Pomagal nama je Amadej Hercog, v glavnih vlogah pa sta nastopila moja prijatelja Vesna Ploštajner Mužar in Vid Purkart.«

Zadnji skladbi - Glas in Venera - je glasbenica ustvarila v sodelovanju s Kevinom Koradinom in Cliffordom Goilo. In prav s to ekipo je prišla do ideje o novem glasbenem projektu. "Svoje pesmi sem želela strniti v celoto, Kevin je nato dal idejo za izid albuma. Vesela sem, da imam možnost sodelovati s krasnimi ljudmi, ki s svojim talentom le še obogatijo mojo glasbeno pot. EP »Venera« ni samo moje delo, za temi petimi singli je stalo kar nekaj duš," pripoveduje mlada glasbenica, ki je za pesem posnela tudi videzgodbo.

Kako je potekalo snemanje bo kmalu predstavljeno v krajšem videu.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

25.11.2020

Poletite z Mannerjem

24.11.2020

Čas se je ustavil, pred nami so nove dimenzije in nova obzorja

24.11.2020

V nakupovalnem središču Aleja bo zasvetilo več kot 300.000 lučk

22.11.2020

Maruša Zmrzlak je videozgodbo za Bife postavila v gledališki prostor

20.11.2020

Kaj v posebni zgodbi Sto idej sporočata Zala in Gašper?

Facebook

Twitter