ESC 2021

Zmagovalec Evrovizije po okužbi: Danes je eden najbolj žalostnih dni

Iz Rotterdama je kot strela z jasnega udarila novica, da je še vedno aktualni evrovizijski zmagovalec Duncan Laurence pozitiven na covid-19. Simpatični glasbenik, ki je v torek nastopil v prvem predizboru, kjer je prejel platinasti album, se je nazadnje testiral v ponedeljek, pred prvo generalko. Takrat je bil izid testa na covid-19 negativen.

Duncan Laurence v torkovem predizboru.Foto: EBU / Thomas Hanses

Ker pa se je glasbenik Duncan Laurence v sredo počutil nekoliko slabše oziroma je imel blage simptome, se je takoj znova testiral. Hitri antigenski test je potrdil sume, izid je bil pozitiven. Glasbenik je bil takoj poslan v karanteno, zaradi minimalne sedemdnevne izolacije pa žal ne bo nastopil v sklepnem dejanju - velikem finalu, kjer bi moral izročiti veliko nagrado. Organizatorji so v posebni izjavi za medije dejali, da bo še vedno nastopil v šovu, a v drugačni obliki. Svoje razočaranje zaradi številnih priprav ob tem niso mogli skriti!

Duncan Laurence ne bo nastopil v velikem finalu.Foto: Thomas Hanses

Ob tem ni odveč, če zapišemo, da v Areni Ahoy testirajo vse akreditirane osebe na 48 ur. Skupaj so pravili že 24.400 testov, od tega jih je bilo pozitivnih le 16 (0,06 %).

"Seveda smo razočarani, predvsem zaradi Duncana, ki si po zmagi leta 2019 in svetovnem uspehu pesmi Arcade zasluži nastop v živo na domačem evrovizijskem odru," je dejal izvršni producent Sietse Bakker, ki je ob tem še pripomnil, da ne bi mogli biti bolj ponosni na njegovo uvodno točko v prvem predizboru in da Duncanu, ki ima blage simptome, želijo hitro okrevanje!

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.6.2021

Ugibanja, kje bo Evrovizija 2022

11.6.2021

The Mamas v zgodbi Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polka Dot Bikini

10.6.2021

TOP 10 v maju osvojila ... Italija

24.5.2021

Rotterdam 2021: Ugibanj je konec, Måneskin ni užival nobenih mamil

24.5.2021

Rotterdam 2021: Ana Soklič je v I. predizboru osvojila 13. mesto

Facebook

Twitter