Zadnji dan poletja prinesel vrnitev legendarne zasedbe Bepop

Potem, ko so s serijo akustičnih nastopov že med tednom navdušile radijsko in televizijsko občinstvo, na spletu v samo dveh dneh nabrale čez 100.000 ogledov žive izvedbe Popstars klasike Moje sonce in se v petek spomnile obletnice smrti prijatelja Nejca, so se Tinkara, Ana in Alenka v ljubljanskem klubu Cirkus tudi uradno vrnile na glasbene odre.

Bepop se je vrnil na glasbene odre.Foto: Marko Delbello Ocepek

Večstotisoč ogledov posnetkov njihovih nastopov na družabnih omrežjih v le nekaj dneh, preko 2.600 potrjenih udeležence za nastop v klubu s kapaciteto 800 obiskovalcev, dolga vrsta pred vhodom, noro koncertno vzdušje, ob katerem je stekla tudi kakšna evforična solzica, debela ura selfijev in podpisovanj avtogramov po nastopu ter ogromno pozitivnih sporočil navdušenih oboževalcev. Čakanje na njihovo glasbeno reaktivacijo je trajalo skoraj štirinajst let, na sobotnem druženju v Cirkusu pa je marsikdo dobil občutek, da se turneja Popstars sploh ni nikoli končala.

Malce starejše, precej modrejše, vse v najboljši letih, izpolnjene kot mame in v svojih poklicih, še vedno v odlični pevski formi ter željne narediti tisto nekaj, kar je še ostalo neizpolnjeno, se Alenka, Ana in Tinkara vračajo na glasbeno sceno v izvrstni formi. Nekoliko dlje je trajalo tudi zato, ker so se želel vrniti s Simonom, a so se na koncu skupaj odločili, da nadaljujejo pot kot ženski trio.

Publika je uživala kot že dolgo ne.Foto: Marko Delbello Ocepek

Po novem Bepop Ladies

Tinkara, Ana in Alenka so se vrnile kot Bepop oziroma Bepop Ladies. Ob čustvenem štartu vseslovenske turneje so jih pozdravili tudi nekateri glasbeni prijatelji.

Ob spremljavi kitarista Jana Potrča in tolkalca Dejana Tamšeta so na čertkovih premiernih nastopih v oddaji Dobro jutro na TV Sloveniji, Radiu 1, Hitradiu Antena in Radiu 2 navdušile z akustičnimi priredbami nekaj svojih nepozabnih hitov. Sinočno klubsko izdajo nastopa pa so zabelile z mixom največjih uspešnic, ki sta jih v leto 2019 popeljala mlada štajerska didžeja in producenta CHRNS (tudi glasbeni pomočnik sestre Zale Kralj) ter Maynamic, katerih skladbe že vrtijo in podpirajo nekateri vodilni svetovni didžeji in založbe.

Alenka, Ana in Tinkara so se vrnile na glasbeno sceno.Foto: Marko Delbello Ocepek
Nepoazben povratek Bepop.Foto: Marko Delbello Ocepek

Vzdušje na prvem v seriji nastopov, ki bodo Bepop dame spet popeljali čez odre po vsej Sloveniji, je bilo kot rečeno izjemno in se je dotaknilo tudi zvezdniških povratnic. Le-te je sicer malo skrbelo ali bo mladina sploh še znala zapeti njihove pesmi, a se je takoj izkazalo, da je bil ta strah čisto odveč, saj smo bili priča skupinskim pevskim vajam, kakršne smo doživljali na višku njihove kariere. Ob množici presrečnih navijačev in družinskih članih pa so z njimi zapeli tudi nekateri glasbeni prijatelji, vključno s skupino Game Over, Niko Krmec iz Foxy Teens, Juretom in Matejem iz skupine Kvatropirci, Iris Ošlaj in Alešem Zibelnikom, s katerima Alenka poje v skupini Sopranos ...

Tinkara, Ana in Alenka bodo znova prepevale.Foto: Marko Delbello Ocepek
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.2.2020

Je to najboljša skladba Anje Kotar?

15.2.2020

Vse je fajn, če fajn smo ljudje, pravijo pojoči Čuki

14.2.2020

Kdo je tisti skrivnostni moški, ki je Heleni Blagne znal priti do srca?

14.2.2020

Imejte se radi vse dni v letu, ob valentinovem pravi Rebeka Dremelj

13.2.2020

Nino Ošlak žanje sadove 10-letnega glasbenega ustvarjanja

Facebook

Twitter