ESC 2021

ESC 2021: Potrjenih že 21 držav, od tega trinajst istih tekmovalcev

Pred dnevi smo poročali o tem, da so Azerbajdžan, Belgija, Bolgarija, Gruzija, Grčija, Izrael, Španija, Švica, Nizozemska in Ukrajina tiste države, ki so uradno že sporočile, da jih bodo na Pesmi Evrovizije 2021 zastopali isti predstavniki, kot so bili izbrani za Rotterdam 2020. Tem državam se tako pridružujejo še Avstrija, Romunija in Avstralija.

Naj kot zanimivost zapišemo, da so države, ki so že potrdile predstavnike za ESC 2021, svojega predstavnika za ESC 2020 izbrale večinoma interno, razen Ukrajine. Gruzija je recimo izbrala interno le pesem, Romunija pa le izvajalko.

Zaenkrat je do 4. aprila uradno potrjenih trinajst istih predstavnikov, in sicer: Azerbajdžan (Efendi), Belgija (Hooverphonic), Bolgarija (Victoria), Gruzija (Tornike Kipiani), Grčija (Stefania), Izrael (Eden Alene), Španija (Blas Cantó), Švica (Gjon's Tears), Nizozemska (Jeangu Macrooy), Ukrajina Efendi (Go_A), Avstralija (Montaigne), Romunija (Roxen) in Avstrija (Vincent Bueno).

Potrjenih že 13 istih predstavnikov za ESC 2021.Foto: Eurovision.tv / Promo foto

Referenčna skupina pri zvezi EBU, ki je odgovorna za Evrovizijo, je le nekaj dni po podvedi ESC 2020 sporočila, da se pravila za Evrovizijo 2021 ne bodo spreminjala, kar pomeni, da letošnje pesmi ne morejo sodelovati na tekmovanju 2021. Na vsaki televiziji je, da se lahko sama odloči, kdo jih bo zastopal.

Kaj pa ostalih osem že potrjenih držav? Švedska bo novega predstavnika izbrala skozi izbor Melodifestival, prav tako Finska preko izbora UMK, potem so tu še Estonija preko Eesti Laul, Litva prav tako preko nacionalnega izbra. Ne nazadnje pa sta tu še Danska in Norveška, ki bosta novega predstavniki dobili skozi izbor Melodi Grand Prix. Hrvaška je medtem na svoji uradni strani zapisala le, da bodo sodelovali na Pesmi Evrovizije 2021, kdo pa jih bo zastopal, pa bodo še sporočili. Enako je storila tudi Irska. Polovica ostalih držav uradne odločitve še niso podale.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

23.5.2020

Za Rotterdam 2021 potrjenih že 18 istih tekmovalcev, šest bo novih

23.5.2020

Čeprav niso nastopili na Evroviziji 2020, imajo že 102 milijonov ogledov

19.5.2020

ESC 2021 bo v Rotterdamu; kdaj in kako bo potekal izbor, je še uganka

17.5.2020

To je posnetek Marije Šerifović, o katerem govorijo prav vsi

16.5.2020

Šov Europe Shine A Light ne more nadomestiti Evrovizije, vendar ustreza trenutku

Facebook

Twitter