Vsestranska umetnica Raiven bo na gradu ustoličila Kralja Babilona

"Kralj Babilona je sopomenka za hudiča. Ker nisem hotela uporabiti te besede v besedilu, sem šla raziskovat, kako bi jo lahko na malo lepši način zapakirala. Na splošno so me vedno zanimale religije v povezavi z zgodovino," je v uvodu o svojem singlu dejala Raiven, ki ji na Emi, kjer je nastopila že večkrat, še ni uspel preboj na prvo mesto

RaivenFoto: Samantha Kandinsky

A če se vrnemo h Kralju Babilona je glasbenica glede religije v povezavi z zgodovino še dodala: "Zdi se mi, da ima to področje veliko besed, ki so redko uporabljene pri nas v umetnosti, tako v besedilih skladb kot v poeziji in v knjigah."

Na gradu bo akademsko izobražena pevka in harfistka nastopila s koncertnim repertoarjem, ki ga je izoblikovala tako na festivalskih odrih, kot je EXIT in na ostalih polakustičnih oziroma polelektričnih nastopih to poletje. Kraljestvo svojih REM-sanj, ki jih je zbrala na EP-plošči, Raiven tako seli na Ljubljanski grad. Koncert v okviru Grajske muzike, ki bo 3. oktobra ob 21. uri, napoveduje s singlom Kralj Babilona z aktualne EP-plošče. "Koncert na Ljubljanskem gradu se bo razlikoval od promocijskega koncerta v SiTi Teatru že s samo postavitvijo odra in bo vizualno še bolj privlačen. Večji del koncerta bodo z mano na odru plesalci in tudi na malo drugačen način bomo prepletli akustiko z elektroniko, kajti na drugih koncertih imam ali samo eno ali drugo. Tu pa bo prvič preplet obojega," je še pojasnila Raiven.

Na splošno so me vedno zanimale religije v povezavi z zgodovino, pravi Raiven.Foto: Samantha Kandinsky
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.2.2020

Je to najboljša skladba Anje Kotar?

15.2.2020

Vse je fajn, če fajn smo ljudje, pravijo pojoči Čuki

14.2.2020

Kdo je tisti skrivnostni moški, ki je Heleni Blagne znal priti do srca?

14.2.2020

Imejte se radi vse dni v letu, ob valentinovem pravi Rebeka Dremelj

13.2.2020

Nino Ošlak žanje sadove 10-letnega glasbenega ustvarjanja

Facebook

Twitter