Skladba A se tukaj svet konča je Tinkarino voščilo ob izteku leta

Nov Tinkarin album, Škatlica vžigalic, ki bo izšel v začetku leta 2020, prinaša pesmi iz njene preteklosti ter nekaj novih. Aranžmaji so narejeni z ljubeznijo in spoštovanjem do živega igranja, do muziciranja in prehajanja najrazličnejših žanrov. Na albumu skladbe gostijo posebne glasbene goste. A še preden pridemo do albuma, je tu voščilo ...

Tinkara Kovač na odru MMS 2019.Foto: Alesh Maatko

Skladba A se tukaj svet konča je Tinkarino voščilo ob izteku leta

V pesmi sem zapisala, če smo morda na repu civilizacije - da ne rečem na psu – in nam napovedujejo konce in zaključke, je moje vprašanje – koliko se zares poznamo, v kolikšni meri smo zares prisotni en z drugim, koliko zares živimo? V teh predprazničnih dnevih vam s to pesmijo vsem želim, da bi v decembru, ki je prepoln vsega, šli ne na potovanje v širino in višino, ampak globino, navznoter, vase. In preživeli čimveč prostih ur en z drugim tako, da bi se dotaknili duše in srca.

Tinkara Kovač

Tako lahko na albumu poleg barvitih vokalov, kitar, klavirja in flavte, slišite zvoke violine, trobente, marimbe, najrazličnejših eksotičnih piščali, klarineta, tresa, barvitih perkusij in tube. Zvok, ki so ga posneli v Tinkarinem studiu, bodo prenesli na odre, tako da se album in koncerti ne bodo bistveno razlikovali, ampak bodo tvorili lepo celoto.

Prvi singel s tega albuma je skladba A se tukaj svet konča?, priredba pesmi Mars in Venera, ki jo je Tinkara prvič izvedla na Festivalu Melodij Morja in Sonca leta 2013, in prejela glavno nagrado festivala ter nagrado za najboljšo interpretacijo. Letos je Tinkara ponovno slavila na sedaj že 39. Festivalu Melodij Morja in Sonca in sicer s skladbo Bodi z mano do konca. Prejela je glavno nagrado, nagrado za najboljše besedilo, avtor glasbe Aleš Klinar pa je prejel še nagrado za najboljšo pesem. Skladba bo v intimnejši različici poleg ostalih tudi na albumu.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.1.2020

Gašper Rifelj babici v spomin

15.1.2020

Zlatko Dobrič po petletni pavzi tokrat v hrvaških glasbenih vodah

14.1.2020

Ste že slišali novo pesem od Pop Design? To je/bo resnično sreča

12.1.2020

Klemen Slakonja kot Melania Trump predstavlja slovenski paradiž(nik)

3.1.2020

Alya med nominiranci za prestižno regionalno nagrado MAC

Facebook

Twitter