Vlado Kalember in Srebrna krila navdušujejo z novo pesmijo

Vlado Kalember in Srebrna krila predstavljajo novo pesem Je li ti žao zbog nas, ki je v hipu osvojila poslušalce s svojo iskreno emocijo, ki je v mnogih izzvala nostalgijo za trenutki, ki so ostali zamrznjeni v času. To isto emocijo je Vlado pretočil v novi videospot, ki ga je sam režiral in ki je bil posnet v studiu Rental film v Zagrebu.

Skladba za katero je Kalember napisal glasbo, Nenad Ninčević pa besedilo, že suvereno vlada na Deezerovi top lestvici dnevno najbolj poslušanih pesmi na Hrvaškem.

Vlado Kalember se je rodil v Strumici, v mestu na jugovzhodu Makedonije. Po končani osnovni šoli se je vpisal na gimnazijo, a vzporedno in brez vednosti svojega očeta, obiskoval glasbeno šolo. Igral je fagot, a največja strast mu je bila slikarstvo. Ko je kot najstnik ugotovil, da imajo punce raje glasbenike kot slikarje, je začel igrati kitaro.

Vlado KalemberFoto: Alesh Maatko

Pesem Evrovizije 1984

Leta 1984 je priljubljeni hrvaški glasbenik Vlado Kalember, ki danes šteje 66 let, je skupaj z Izoldo Barudžija zastopal Jugoslavijo na Pesmi Evrovizije, in sicer s še danes popularno pesmijo Ćao amore. Skupaj sta osvojila 18. mesto.

Leta 1978 je ustanovil skupino Srebrna krila v kateri je glavni pevec in bas kitarist. Bili so eden od najpopularnejših bendov ne samo v bivši Jugoslaviji, ampak na celem Balkanu. Nastopali so na ozemlju Sovjetske zveze, Severni in Južni Ameriki, Avstraliji ter po vsej Evropi. V Bolgariji so dobili vzdevek Balkanski Beatlesi. Njihovi nosilci zvoka so bili prodani v milijonskih nakladah. Za nemški trg jim je male plošče v angleščini izdajala založba Ariola, prav tako pa je izšla njihova velika plošča v angleškem jeziku v Kanadi, ker so se imenovali Silverwing.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.2.2020

Je to najboljša skladba Anje Kotar?

15.2.2020

Vse je fajn, če fajn smo ljudje, pravijo pojoči Čuki

14.2.2020

Kdo je tisti skrivnostni moški, ki je Heleni Blagne znal priti do srca?

14.2.2020

Imejte se radi vse dni v letu, ob valentinovem pravi Rebeka Dremelj

13.2.2020

Nino Ošlak žanje sadove 10-letnega glasbenega ustvarjanja

Facebook

Twitter