Vili Resnik: Sem v fazi, ko mi je res pomembno, kaj bo ostalo za menoj

Po uspehu skladbe Diham zate, Vili Resnik, z edinstvenim vokalom kot tudi z neizmerno energijo, ne počiva. Kot je naznanil že pred časom, v zadnjih poletnih dnevih vstopa v novo glasbeno življenje, saj bodo prihajajoče skladbe drugačne, še vedno pa bo utrip in način interpretacije ostal nespremenjen, prav tak kot jo imajo ljudje radi pri njem ...

Pesem Moj objem je dobila tudi prav posebno videozgodbo.Foto: Menart Records

Pod subtilno besedilo skladbe se podpisuje Lunaček Rok, ki se je skupaj s Krešimirjem Tomcem napisal tudi melodijo, slednji pa je poskrbel tudi za aranžma in produkcijo. O sodelovanju z Vilijem sta avtorja skladbe delila skoraj enotno misel o Resniku in še o novi skladbi. ''Vili Resnik je eden tistih interpretov pri nas, ki je hočeš nočeš zapisan v podzavest naroda. Od nekdaj se mi je zdel enkraten vokalist, priznam pa, da me je tole njegovo ''novo življenje'' in nova glasbena smer navdušila. Še govorimo o tisti ljudski patini, pri tem pa je zgodba zapakirana v drug, modernejši zvok, ki ga je tako lepo oblikoval Krešimir Tomec,'' je povedal Lunaček, medtem ko je Krešimir še dodal: ''Gre za izredno pitno skladbo, ki nosi veliko mero nostalgije, česar smo pri Resniku vajeni, a morda tokrat na še bolj direkten in bolj poglobljen način. Ljubezen je tukaj res v ospredju; tako solze kot smeh. Zagotovo bo pobožala ljudi.''

"Moj objem je izredno močna pesem, z neizmerno veliko ljubezenske konotacije. Mene se je res dotaknila. Ljubezni, ki jih spiše življenje so različne. Ta se mi zdi takšna, da vsakemu poslušalcu prepušča malce svobode kjer bi jo slednji želel; srečno ali nesrečno - v resnici pa mi je ljubša tista, ki pušča stvari odprte – v zraku. Tako kot videospot," je o novi skladbi dejal Vili Resnik.

Ob tem pa je še dodal: ''Res smo se potrudili s celo ekipo in ni nam bilo vseeno kaj damo iz rok. Po tolikih letih mojega glasbenega ustvarjanja, se mi zdi, da sem v fazi, ko mi je res pomembno kaj bo ostalo za menoj. Pesem ima posebno mesto pri meni; ekipa pa je bila krasna. V resnici smo se veliko pogovarjali o vsem in res upam, da bo ljudem všeč tako kot je meni in mojim najbližjim."

A to še ni vse, saj so za pesem posneli tudi videospot, ki je nastal pod taktirko ekipe Globus videos, pod režijsko taktirko Žige Gjura. Zgodba videospota je preprosta, a pušča odprt konec; se akterja v ljubezenskem viharju najdeta ali ne? So vse skupaj le sanje, ki so že zdavnaj mimo in ujete v času in gre zgolj prazno upanje; ali pa je zgodba zares nekaj, kar se zgodi in ne zgolj utrinek.

Moj objem je izredno močna pesem, pravi Vili Resnik.Foto: Menart Records
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

23.1.2020

Klemen Slakonja pokazal mišice

23.1.2020

Evrovizijca Vili Resnik in Omar Naber sprejela najbolj zdrav izziv

22.1.2020

Domača gllasbena scena bogatejša za 'hude, dobre bejbe'

18.1.2020

Gašper Rifelj babici v spomin

15.1.2020

Zlatko Dobrič po petletni pavzi tokrat v hrvaških glasbenih vodah

Facebook

Twitter