Uradno! V Rotterdamu bo nastopilo 41 držav, tudi (RTV) Slovenija!

Na 65. Izboru za Pesem Evrovizije 2020 se bo v Rotterdamu predstavilo 41 držav, med njimi tudi predstavnik RTV Slovenija. V prvem in drugem predizboru, 12. in 14. maja 2020 se bo predstavilo 35 držav, saj ima pet držav iz družine velikih pet že zagotovljeno mesto v finalu ter seveda država gostiteljica Nizozemska, ki si je to izborila z ESC zmago.

Na ESC 2020 bo nastopilo 41 držav, tudi Slovenija!Foto: EBU

Sodeluejoče države: 35 + 6

V finalu imajo zagotovljeno mesto države iz družine velikih pet, in sicer velja to za Francijo, Nemčijo, Italijo, Španijo in Veliko Britanijo, saj v blagajno prispevajo največ. Seveda pa ima v finalu mesto še Nizozemska, ki je slavila na zadnjem evrovizijskem izboru.

V Rotterdamu se bo na ESC 2020 skupaj predstavilo 41 držav, in sicer se bodo za novo zmago borile naslednje sodelujoče države: Albanija, Armenija, Avstralija (kot pridružena članica zveze EBU), Avstrija, Belorusija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Gruzija, Grčija, Hrvaška, Islandija, Izrael, Irska, Italija, Latvija, Litva, Malta, Moldavija, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija,  Slovenija, Srbija,  Španija, Švedska, Švica, Ukrajina in Velika Britanija.

V katerem predizboru bo nastopila posamezna država bo znano v torek, 28. januarja 2020. Takrat bo namreč potekalo prvo žrebanje, kjer bodo razporedili države v prvi oziroma v drugi predizbor ter v prvo oziromo v drugo polovico posameznega predizbora. Dokončen vrstni red bo naredila / določila (na osnovi tega žrebanja) produkcijska ekipa, ko bodo znane vse izbrane pesmi. Slovenija bo svojega predstavnika dobila preko izbora Ema 2020, ki bo februarja. Datum javnosti še ni znan.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

10.7.2020

Didato stavi na pesem, ki je nastala v času najtežjih trenutkov Covida-19

10.7.2020

Nemčija bo za Rotterdam 2021 izbrala novega ESC predstavnika

2.7.2020

V ESC filmu Zgodba ognjene sage tudi Conchita Wurst, Jamala in Netta

1.7.2020

Junij brez presenečenj na TOP 10; ruski Little Big ohranja prvo mesto

27.6.2020

Kam to poletje? K Valentini Monetta, ki ponuja svojo hišo preko Airbnb

Facebook

Twitter