Piškotki na Evrovizija.com

Evrovizija.com (sem spadajo strani www.evrovizija.com, www.evrovizija.si in www.eurosong.si) uporablja piškotke, in sicer izključno z namenom zagotavljanja najboljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in oglasnih sistemov. Z nadaljno uporabo naše spletne strani Evrovizija.com se s tem strinjate!

Nova pravila glede uporabe piškotkov ureja novi Zakon o elektronskih komunikacijah ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012).

Evrovizija.com uporablja piškotke, in sicer izključno z namenom zagotavljanja najboljše uporabniške (spletne) izkušnje, funkcionalnosti in oglasnih sistemov, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z nadaljno uporabo naše spletne strani Evrovizija.com se z uporabo piškotov na naši strani v celoti strinjate!

Evrovizija.com Foto: Fotolia

Nastavitve za piškotke lahko kadar koli nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku (Chrome, Firefox, Internet Explorer 9 in IE7-8, Opera, Safari, ipd.). Prav tako lahko v vašem brskalniku sami določite (obkljukate), ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi ali ne, prav tako jih lahko po vsakem obisku katere koli spletne strani izbrišete. Navodila, kako to storite, se razlikujejo od posamezne naprave oziroma brskalnika in so na voljo na straneh posameznega ponudnika te opreme.

Uporaba spletnih piškotkov je na svetovnem omrežju običajna in zaželena. S piškotki lahko npr. shranjujemo potrdila o registraciji na posamezni strani, uporabljamo spletno trgovino, preprečujemo pretirano prikazovanje oglasov, ne nazadnje pa merimo tudi obiskanost določene spletne strani. Piškotki torej zagotavljajo uporabniku prijazno spletno storitev, prav tako pa uporabniku prihranijo čas, brskanje pa je še bolj prijazno in učinkovito.

Piškotki niso nič novega. Gre za majhno datoteko, ki običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Piškotki, ki sicer niso škodljivi, so pomembni za delovanje spletnih strani, in sicer zaradi tega, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike.

Evrovizija.com uporablja naslednje piškotke:

Lokalni piškotekDomenaIme oziroma cilj piškotka
Google Analytics
(veljavnost 2 leti)
.evrovizija.com__utma, __utmb, __utmc, __utmz
Piškotek t.i. tretje osebe
Twitter
(veljavnost 2 leti)
.twitter.comguest_id
Piškotek t.i. tretje osebeURL
Facebook Connect connect.facebook.netWidget
ESC RADIOescradio.com?
Google Analyticsgoogle-analyticsAnalytics

Spletni portal Evrovizija.com trenutno uporablja zgolj piškotke, ki so zapisani v zgornji tabeli. Z Google Analytics štejemo število obiskovalcev na naši strani. Družbena omrežja Twitter in Facebook omogočata integracijo njihovih produktov - uporabnik lahko deli vsebino, všečka, ipd.. ESC Radio pa prav tako omogoča integracijo njihovega produkta - poslušanje. Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov ne posredujemo in ne bomo posredovali tretjim osebam.

Opomba: V naše novice občasno vpenjamo (angleško embed) vsebine iz tujih strani, predvsem video vsebine YouTube ali Genspot. V tem primeru obstaja možnost, da vam bodo te strani namestile svoje piškotke, kar je izven naših pristojnosti in nad katerimi nadzora nimamo. Prav tako vam lahko družbena omrežja Facebook in Twitter piškotke namešča glede na to, ali ste v njihovo storitev prijavljeni. Upravljanje z njihovimi piškotki je, tako kot z vsemi piškotki tretjih oseb, izven naših pristojnosti in je urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih uporabniki teh omrežij sprejeli ob registraciji. Za vsa vprašanja in pojasnila v zvezi s piškotki in vašimi podatki smo vam na voljo preko e-pošte: info@evrovizija.com.

Spletna stran Evrovizija.com NE uporabljajo nobenih piškotkov, ki bi se uporabljali za zbiranje ali za posredovanje podrobnih podatkov o uporabnikih. Prav tako NE uporabljamo nobenih piškotkov za oglaševanje, trženje oziroma druge namene, ki bi pomenili poseg v zasebnost uporabnikov.

Sorodne novice

31.12.2019

Želimo vam uspešno leto 2020

24.12.2019

Evrovizija.com vam želi čaroben božič ter lepe in prijetne praznike

21.12.2019

Posodabljamo spletno stran

3.9.2017

Evrovizija.com vabi k sodelovanju

24.5.2018

Varstvo osebnih podatkov na spletnem portalu Evrovizija.com

Facebook

Twitter