ESC 2021

Ukrajina stavi na pesem Shum

Znana je četrta pesem, ki jo bomo slišali na Pesmi Evrovizije v Rotterdamu. Skladba Shum prihaja iz Ukrajine, zapela pa jo bo zasedba Go_A. V igri za novo ukrajinsko pesem so bile sicer tri skladbe (Shum, Rano in Tserkovka), strokovna komisija pa se je na koncu odločila za Shum, ki bo sicer do marca dobila še evrovizijsko podobo, dolgo 3 minute.

Ukrajina znova stavi na Go_A.Foto: JSC "UA:PBC"

Za pesem Shum bi lahko dejali, da gre za neke vrste 'obredno' ljudsko skladbo oziroma da gre za, kot so zapisali ob predstavitvi, sodobno interpretacijo arhaične igre z elementi starodavnih magičnih obrednih ritualov.

Strokovno komisijo so tokrat sestavljali nekdanja ESC zmagovalka Jamala, dva glasbenika (Yevhen Filatov, Ruslan Kvinta) ter še dva predstavnika televizije (Yaroslav Lodygin in Dmytro Khorkin).

Glede na to, da trenutna verzija ni v skladu z evrovizijskimi pravili, saj presega tri minute, bodo do marca pripravili novo, evrovizijsko verzijo. Ob tem še spomnimo, da je bila zasedba Go_A izbrana tudi za evrovizijsko edicijo 2020, kjer bi se morali predstaviti s pesmijo Solovey. Letos se bodo naprej predstavili v prvem predizboru, kot Slovenija.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

5.3.2021

To je srbska evrovizijska pesem; Hurricane stavijo na Loco Loco

5.3.2021

Bo belgijska skladba The Wrong Place dovolj za veliki finale?

5.3.2021

Kaj bo na ESC odru v Rotterdamu ponudila gostiteljica, Nizozemska?

5.3.2021

Sugar je veliki up Moldavije

5.3.2021

Armenija odstopa od Evrovizije 2021; v Rotterdamu bo tako 40 držav

Facebook

Twitter