FOTOZGODBA

Tel Aviv 2019 – 2. dan: Dih jemajoči nastop Avstralije in islandski šok

Drugi dan so z vajami nadaljevale države iz druge polovice prvega preizbora, in sicer so prvič na veliki evrovizijski oder stopile Belgija, Gruzija, Avstralija, Islandija, Estonija, Portugalska, Grčija in San Marino. Vsaka država je imela najprej na voljo pol ure za vajo na glasbenem odru, nato pa so sledile še predstavitve medijem in oboževalcem.

10. Belgija: Eliot - Wake up (Foto: Thomas Hanses) 10. Belgija: Eliot - Wake up (Foto: Thomas Hanses) 10. Belgija: Eliot - Wake up (Foto: Thomas Hanses) 11. Gruzija: Oto Nemsadze - Sul tsin iare (Foto: Thomas Hanses) 11. Gruzija: Oto Nemsadze - Sul tsin iare (Foto: Thomas Hanses) 11. Gruzija: Oto Nemsadze - Sul tsin iare (Foto: Thomas Hanses) 12. Avstralija: Kate Miller-Heidke - Zero Gravity (Foto: Thomas Hanses) 12. Avstralija: Kate Miller-Heidke - Zero Gravity (Foto: Thomas Hanses) 12. Avstralija: Kate Miller-Heidke - Zero Gravity (Foto: Thomas Hanses) 13. Islandija: Hatari - Hatrið mun sigra (Foto: Thomas Hanses) 13. Islandija: Hatari - Hatrið mun sigra (Foto: Thomas Hanses) 13. Islandija: Hatari - Hatrið mun sigra (Foto: Thomas Hanses) 14. Estonija: Victor Crone - Storm (Foto: Thomas Hanses) 14. Estonija: Victor Crone - Storm (Foto: Thomas Hanses) 14. Estonija: Victor Crone - Storm (Foto: Thomas Hanses) 15. Portugalska: Conan Osiris - Telemóveis (Foto: Thomas Hanses) 15. Portugalska: Conan Osiris - Telemóveis (Foto: Thomas Hanses) 15. Portugalska: Conan Osiris - Telemóveis (Foto: Thomas Hanses) 16. Grčija: Katerine Duska - Better Love (Foto: Thomas Hanses) 16. Grčija: Katerine Duska - Better Love (Foto: Thomas Hanses) 16. Grčija: Katerine Duska - Better Love (Foto: Thomas Hanses) 17. San Marino: Serhat - Say Na Na Na (Foto: Thomas Hanses) 17. San Marino: Serhat - Say Na Na Na (Foto: Thomas Hanses) 17. San Marino: Serhat - Say Na Na Na (Foto: Thomas Hanses)
DržavaIzvajalecPesemZanimivost
BelgijaEliot Wake upPevca na odru spremljata dva plesalca.
GruzijaOto NemsadzeSul tsin iarePevca spremlja pet vokalistov.
AvstralijaKate Miller-HeidkeZero GravityOb pevki sta še dve plesalki.
IslandijaHatariHatrið mun sigraOb treh pevcih sta dva plesalca.
EstonijaVictor CroneStormNa odru je le en glasbenik.
PortugalskaConan OsirisTelemóveisNa odru je en pevec in en plesalec.
GrčijaKaterine DuskaBetter LoveNa odru jo spremlja pet plesalk.
San MarinoSerhatSay Na Na NaTo je njegov 2. nastop za San Marino.
Islandska vaja šokira!Foto: Thomas Hanses

Če se dotaknemo držav, ki so imele tokrat vajo, je Islandija tista država, ki letos zagotovo izstopa, sploh ker gre pri njihovi tehno, punk rock zasedbi Hatari za multimedijski in ne nazadnje politični projekt. Zasedba skozi glasbo premišljeno poje o upanju, brezupu, moči, represiji in sistemu, poleg tega opevajo antikapitalistična sporočila, vse skupaj pa nadgrajujejo še z drznim plesom in sado-mazo dodatki. Njihova evrovizijska pesem Hatrið Mun Sigra (Sovraštvo bo zmagalo) žanje v Islandiji veliko navdušenja, kako pa bo na evrovizijskem parketu s pesmijo, ki jo opisujejo kot opozorilo iz prihodnosti in da se bo Evropa zlomila, pa bomo še videli. 

Precej zanimiva je letos tudi portugalska zgodba.Foto: Thomas Hanses

Med zanimivi glasbeniki je tudi turški umetnik Serhat, ki letos že drugič prepeva za San Marino. Prvič je prepeval leta 2016, kjer se mu s pesmijo I Didn't Know ni uspelo uvrstiti v finale. Bo imel tokrat več sreče? Zadnje startno mesto je več kot idealno. No, San Marino se je v svoji kratki ESC zgodovini uvrstil v finbale le enkrat, in sicer leta 2014 s pevko Valentino Monetta.

Prve vaje evrovizijskih predstavnikov za medije in oboževalce javno niso dostopne, ampak se lahko spremljajo le preko zaslonov v novinarskem središču oziroma preko uradnih platformah, npr. na YouTube. Prve vaje so namenjenem predvsem temu, da se izvajalci seznanijo z odrom, da se uskladijo vse kamere, zvok in slika ter preostale še kako pomembne podrobnosti! Dostop do spremljanja dogajanja v živo (v dvorani) imajo le delegacije, predstavniki televizijskih hiš ter organizatorji prireditve (EBU/KAN), ki poskrbijo za enakovredno, korektno in sprotno poročanje.

Avstralija (Kate Miller-Heidke) je poskrbela za dih jemajočo vajo.Foto: Thomas Hanses
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

25.1.2020

Toše Proeski bi praznoval 39 let

25.1.2020

V katerem predizboru bo v Rotterdamu nastopila Slovenija?

13.1.2020

Tukaj je idealna priložnost; glasujete in izberite novo češko pesem za ESC

20.1.2020

Šved Martin Österdahl je novi ESC nadzornik oz. Executive Supervisor

19.1.2020

Islandija izbira: 10 tekmovalcev, 2 predizbora ter 4 finalisti za zmago

Facebook

Twitter