Slovenska popevka 2012: Še malo od Rudija Bučarja

Še malo je naslov skladbe, ki jo bo kot 14. po vrsti predstavil Rudi Bučar, ki je lansko leto na Slovenski popevki prejel veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti. Popevko, ki jo bo predstavil 15. septembra, je ustvaril sam, pomagal mu je le Aleš Avbelj.

Slovenska popevka: Poletna noč - Knjiga 50 let Slovenske popevke - Žrebanje vrstnega reda
Rudi Bučar je nastopil ne nedavni jubilejni prireditvi Poletna noč.Foto: Alesh Maatko
Rudi Bučar na Slovenski popevki 2011.Foto: Alesh Maatko

Glasbena pot Rudija Bučarja sega v njegovo rano mladost, ko v poznem osnovnošolskem obdobju s prijateljem Gabrom Radojevičem ustanovi band Spirits. Leta 1999 izide plošča z naslovom Zemljin krik. Leta 2000 spozna vsestranskega umetnika Luciana Klevo in se poda v folk vode. Po istrskem podeželju opravi raziskavo starih istrskih ljudskih napevov in jih 'preobleče' v nove aranžmaje. Tako nastaneta plošči Kapot (2003, ZKP RTV Slovenija) in nekoliko bolj eksperimentalna Kambiament (2007, Dallas Records).

Rudi Bučar je prepeval tudi na festivalu MMS.Foto: Alesh Maatko

Rudi Bučar veliko sodeluje z slovenskimi glasbeniki, kot so Jan Plestenjak, Šank rock, Zmelkoow, Zablujena generacija, Anika Horvat, Alenka Godec, Danilo Kocjančič, Tinkara Kovač, Lara Baruca, Katice, Sounds of Slovenia, Slavko Ivančič, Coto, Luciano Kleva, Bor Zuljan, Yelia, Tadeja Fatur, Patrik Vlačič (HavenX), Fake Orchestra, Big Band RTV Slovenija, Kalamari, Tulio Furlanič, Aleksandra Čermelj, Mef, Ne me jugat, Aynee, Vruja, Vlado Batista, Areia, Tomy Deklerk, 3 big band orchestra, Anja Vodopivec, Gaspare Palmieri ...

Februarja 2007 se na povabilo RTV Slovenija pridruži projektu Pesem Evrovizije 2007 v Helsinkih kot spremljevalni vokal Alenke Gotar. Leta 2008 z izbrano ekipo slovenskih folk izvajalcev Sounds of Slovenia nastopi v Bruslju na prireditvi Konec predsedovanja EU. Februarja 2009 nastopi na izboru EMA, in sicer v duetu z Alyo. Sredi leta 2009 ustanovi zasedbo Rudi & The Cool Vibes, s katero posname nekaj uspešnic. Z zasedbo Rudi & The Cool Vibes, med ostalimi aktualni zasedbami, kot so Rudi in Istrabend, nastopa še danes.

Na Slovenski popevki 2009 prejme nagrado žirije kot avtor zmagovalne pesmi (izvajalka Anika Horvat). Na Slovenski popevki 2011 pa prejme veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti.

Rudi Bučar bo nastopil kot 14. po vrsti, s skladbo Še malo..Foto: Alesh Maatko
Slovenska popevka: Poletna noč - Knjiga 50 let Slovenske popevke - Žrebanje vrstnega reda

Sorodne novice

6.1.2020

FeNS tudi to poletje v Kopru

2.1.2020

Francesco Gabbani in Raphael Gualazzi v boj za novo ESC zgodbo

7.12.2019

Zmagovalec Slovenske note s prvo skladbo; napisal jo je Alex Volasko

17.11.2019

Denis Trap v videu ponazoril, kaj lepega se mu dogaja po zmagi

1.11.2019

Kako sledite šestemu čutu? Skozi zgodbo odgovor ponuja Eva Hren

Facebook

Twitter