Simon Vadnjal: Ema je super izkušnja in dobra odskočna deska

Priljubljen televizijski voditelj in vsestranski umetnik, ki se pogumno podaja na samostojno glasbeno pot, predstavlja že drugo avtorsko skladbo Nisi sam, ki jo je premierno predstavil v finalnem večeru nacionalnega izbora pesmi za Evrovizijo in tako za pesem kot nastop prejel številne pohvale. In kaj o svojem nastopu in o Emi meni glasbenik?

Simon Vadnjal na odru Eme 2020.Foto: Alesh Maatko
Simon je stavil na pesem Nisi sam.Foto: Alesh Maatko

"Se vam kdaj zgodi, da zvečer v spalnici ugasnete luč, v postelji čakate na sladke sanje … v mislih pa divja nevihta vtisov, slik, skrbi, želje za prihodnost. Besedilo se da razumeti kot osebna zgodba o premiku iz cone udobja. Napisal sem ga pod vtisom evforije, ki je med evropskim prvenstvom v odbojki prežemala Slovenijo. 'Tega se ne da – to ni mogoče. Je, če se hoče," je o novi skladbi dejal Simon Vadnjal, ki je pri dokončanju skladbe k sodelovanju povabil Kevina Koradina. Njuno prijateljstvo je vzklilo med snemanjem Kevinovega videospota Vse ali nič in ni trajalo dolgo, ko sta kmalu sklenila, da ne bo ostalo le pri temu. Ko je bila pesem posneta, so se skupaj s producentom enoglasno odločili, zakaj ne bi poskusili na Emi, o kateri je Simon povedal: "Ema je super izkušnja in dobra odskočna deska. Pri samozavesti na odru mi je pomagala kilometrina iz koncertnih odrov – leta koncertiranja pred občinstvom v živo (predvsem s skupino CoverLover) dajo vsakemu izvajalcu neprecenljive izkušnje. Ena od prednosti je tudi besedilo, saj je odsev mojih osebnih čustev in doživljanja. Upam, da se v njem najde še kakšna sorodna duša."

Simon Vadnjal bo za pesem v kratkem predstavil še videozgodbo.Foto: Alesh Maatko

In kaj je o skladbi še dodal Kevin Koradin? "Ker je studijski posnetek skladbe vseboval veliko spremljevalnih vokalov nam je na pomoč priskočila Karin Zemljič, ki je skupaj zbrala Katjo Sever Krzič, Nejca Miklošiča, Saro Lamprečnik in Moniko Mulec, na koncu pa se je pridružil še dober Simonov prijatelj Tim Kores Kori. Vsi smo se odlično ujeli in zadihali kot eno. Upam, da bomo še sodelovali," je za zaključek odgovoril Kevin Koradin.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.3.2020

Tako zveni prenovljena Voda, s katero bi se predstavila Ana Soklič

18.3.2020

Kako odpoved Evrovizije komentira naša Ana Soklič?

14.3.2020

Manca Berlec po Emi 2020: Zdaj nas čakajo nove zgodbe

14.3.2020

Plan B: Ana Soklič ostane v Ljubljani, pesem odpoje v studiu

28.2.2020

Ema 2020: Kaj Zala in Gašper sporočata zmagovalki Ani Soklič?

Facebook

Twitter