REPORTAŽA

Severina v Areni Stožice poskrbela za nepozaben 'The Magic Tour' šov

Po spektakularnih koncertih v Splitu, Beogradu in Zagrebu, ki so bili razprodani tedne vnaprej, se je v soboto zvečer, 21. decembra, Severini poklonila tudi Ljubljana. Obiskovalci iz vseh krajev Slovenije so napolnili Areno Stožice, da bi bili priča še zadnjemu The Magic Tour spektaklu tega leta, ki je v rekordnem času osvojil celotno regijo.

Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin) Severina: The Magic Tour šov v Ljubljani ... (Foto: Jani Ugrin)

Iz vsega srca se vam zahvaljujem, da ste dali vse od sebe, da ste se vsi trudili, kot da je to vaš koncert, to je zame velik blagoslov in velika sreča. Za ta veliki uspe v zame tako občutljivem času ste razlog prav vi. Zahvaljujem se vsem, ki ste vložili srce, dušo, svoje talente in del svojega življenja, da ste vse to pustili na odru in, da ste bili tukaj z mano ravno v najtežjih trenutkih.

Severina

The Magic Tour je gotovo njena produkcijsko največja in najzahtevnejša turneja do zdaj. Koncert, ki traja dve uri in pol, se v skladu s temo spektakla začne z magičnim trikom, ki se potem ponavlja do samega konca koncerta. Na odru v obliki diamanta (razkošno scenografijo je zasnovala Greta Godnič) se izmenjujejo prizori, ki enkrat spominjajo na iluzionistično predstavo, na disko vročico, na futuristični film, na urbani glasbeni spektakel ali na cabaret Lize Minelli … Vse do neobičajnega prizora, ko se na oder pripelje ''hrošč'', iz katerega najprej izstopi Severina, nato pa se iz njega usujejo vsi glasbeniki in skupaj s plesalci občinstvo pripeljejo do zaključnega vrhunca spektakla.

Za vrhunske in nepozabne svetlobne efekte je poskrbel mojster luči Črt Birsa.Foto: Jani Ugrin
Nepozaben The Magic Tour.Foto: Jani Ugrin

Severinini največji hiti - med njimi tudi 'evrovizijske štikle' - so tako zaživeli na nov način, v spremljavi s šestnajstimi vrhunskimi glasbeniki, noto spektakla pa je še poudarilo kar dvajset spektakularnih plesnih koreografij pod vodstvom Matica Zadravca.

Tu so seveda še avantgardni, čarobni kostumi slovenskih modnih oblikovalcev Petra Movrina in Metoda Črešnarja, ki se tematsko prilagajajo vizualni in glasbeni zgodbi vsake skladbe in še stopnjujejo napetost.

Severina je predstavila svoje največje uspešnice.Foto: Jani Ugrin
Posebno zahvalo je Severina namenila svoji ekipi.Foto: Jani Ugrin

Prav zaradi tega imajo gledalci med koncertom, ki je razdeljen na štiri tematske dele, občutek kot da so na predstavi, pravzaprav na nenavadni koncertno dramski predstavi, ki jo je režiser Nejc Levstik zapeljal v zgodbo v tipičnem eklektičnem Severininem stilu - v mešanico cabareta, Dalmacije, bluesa in modernih elektronskih ritmov. Da je na takšnem spektaklu vse delovalo do zadnjega detajla, je bilo s Severino na turneji preko sto članov ekipe.

Publika je uživala kot že dolgo ne.Foto: Jani Ugrin
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

19.9.2020

Mogočna Giannijeva lipa združuje

18.9.2020

Zaljubljena Irena Vrčkovnik pravi, da za ljubezen nikoli ni prepozno

16.9.2020

To je prva pesem, ki jo je nekdanji evrovizijec Omar Naber uglasbil sam

16.9.2020

Vili Resnik z Erosi v domoljubni zgodbi, ki jih še kako manjka

14.9.2020

Ko sem slišal to pesem, so se mi prižgali čustveni senzorji, pravi Rifelj

Facebook

Twitter