MMS

Sebastian se skozi glasbo sprašuje, če je ljubezen sploh obojestranska?

Po lanskoletni vrnitvi na slovensko glasbeno sceno, je Sebastian tokrat postregel z novo, čeprav že pred leti spisano skladbo Ne spim, katera mu je tokrat prinesla tudi mesto na priznanem slovenskem festivalu Melodije morja in sonca 2021.

Glasbenik je pripravil pravo plesno točko.Foto: Alesh Maatko

Sebastiana poznamo kot izvajalca, ki premore neverjetno odrsko energijo in katerega nasmeh je preprosto nalezljiv. Kot pevec in plesalec vedno poskrbi za pravi spektakel in nič drugače ni bilo niti na 40. MMS-u, kjer se je Sloveniji predstavil z izpovedno pesmijo Ne spim, ki naslavlja verjetno najstarejšo temo na svetu: ljubezen. "Je oseba, s katero zvečer ležemo v posteljo, resnično tista prava, s katero se želimo postarati? Je plamen ljubezni še živ, ali ga poskušamo na silo ustvarjati … je ljubezen sploh obojestranska?"

Sebastian je pesem napisal že pred časom, a je čakala na pravi trenutek.Foto: Alesh Maatko

Dolgo že nisem stal na festivalskih odrih in tako se mi je sodelovanje na letošnjih Melodijah morja in sonca zdela odlična priložnost za nabiranje novih lepih spominov ter seveda druženje z glasbenimi in novinarskimi kolegi.

Sebastian

"Skozi glasbo in besedila predelujem teme, ki mi kdaj okupirajo dan. Lahko bi rekel, da je to na nek način moja terapija. Stvari raje kot z drugimi predelujem sam pri sebi, pri čemer mi glasba služi kot ventil, s katerim očistim misli, jih spravim iz sebe ter tako resetiram glavo," o novi skladbi pravi prikupen Mariborčan, ki ob tem dodaja, da na svoje pesmi rad gleda, kot na osebni dnevnik. Enako velja za novo pesem, ki je v predalu čakala kar nekaj časa.

Sebastianovi nastopi so vedno prepleteni s plesom.Foto: Alesh Maatko

Sebastianu so se tokrat na odru Avditorija pridružili štirje plesalci – Johnny Vongratsava, Tilen 'TJ' Jeras, Urban Tratnik in Žiga Jurečič (EZtwins), ki so skupaj z njim odplesali energično koreografijo Eneja in Žiga Jurečiča. In kako se je na odru počutil sam? "Moj plan je bil se na odru zabavati. Kar sem tudi se. Festival je resnično presegel vsa pričakovanja. Z izvajalci in organizatorji smo preživeli nekaj izjemnih dni, o katerih se bomo pogovarjali še dolgo. Bila je res krasna izkušnja in vesel sem, da sem festival lahko doživel tudi kot sodelujoči," je zaključil Sebastian.

Sorodne novice

19.9.2021

Slovenska nota 2021: Zmagoslavje za Pio Katarino Kremžar

19.9.2021

Veličasten zaključek LJ Festivala s Simfoničnim orkestrom radia ORF

12.9.2021

Raiven po zmagi: Skladba Volkovi govori o živalski naravi človeka

11.9.2021

Popevka 2021: Pesem Roka Ferengja diskvalificirana; govori se o plagiatu

11.9.2021

Popevko 2021, ki je žal sama sebi namen, je osvojila Raiven

Facebook

Twitter