Se spomnite Martina Perovića? To je njegova pot od Eme do nove Balade

V rodni Srbiji so ga oklicali za čudežnega dečka, ko je pozornost pritegnil z nastopi na otroških festivalih – že takrat so njegov talent prepoznali številni priznani glasbeniki v Srbiji. Z nastopi pritegne pozornost nacionalne srbske televizije RTS, kamor ga povabijo na nastop v finalni oddaji 3k dur in ga predstavijo kot posebno odkritje.

Martin Perović na izbora Ema 2007, kjer je prepeval Zadeni me.Foto: Alesh Maatko

Martin Perović je nastopil v spremstvu skupine Neverne bebe. Sledili so nastopi na glasbenih festivalih (mdr. Sunčane skale), leta 2005 se je Martin z družino preselil v Slovenijo, kjer je predvsem poznan kot frizer in vizažist, ki s preobrazbami dela čudeže. Ob preobrazbah se rad ukvarja tudi z glasbo in tudi na takšen način razveseljuje ljudi.

Naj pesem Balada postane himna, posvečena vsem tistim, ki smo jih na kakršenkoli način izgubili. Ljudje odhajajo, a ljubezen za vedno ostane, živi nekje globoko v nas.

Martin Perović

Pri 17. letih, ko se je z družino preselil v Slovenijo, je Martin začel peti v slovenskem jeziku, tistega leta je tudi nastopil na festivalu MMS, naslednje leto je sledil še nastop na Emi 2007, kjer je prišel do finala. V vseh teh letih Martin izdaja pesmi tako v slovenskem kot v srbskem jeziku. Letošnje poletje bo Martin polepšal s pesmijo Balada, ki je posvečena vsem tistim, ki so izgubili ljubljeno osebo.

Martin Perović danes, v zgodbi Balada.Foto: MP Records
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

4.8.2020

Deni Kragelj tudi na Amazonu

3.8.2020

Skrbno varovani Rock Partyzani

30.7.2020

Zakaj se je življenjski slog Omarju Naberju popolnoma obrnil na glavo?

30.7.2020

Vili Resnik z novo zasedbo

27.7.2020

Werner: Od festivala v Vodicah 'CMC 2020' pričakujem pravi lom

Facebook

Twitter