ESC 2021

RTV Slovenijo bo na Pesmi Evrovizije 2021 zastopala Ana Soklič

Zmagovalka Eme 2020 Ana Soklič, ki je letos zmagala s pesmijo Voda, bo tako na odru Pesmi Evrovizije 2021 nastopila z novo skladbo, saj pravila ne dopuščajo predstavitve z skladbo, ki je že bila izbrana v letu 2020. Način izbora nove evrovizijske skladbe za Evrovizijio 2021 še ni določen, bo pa vse skupaj znano v prihodnjih tednih oz. mesecih.

Nejc Šmit je še kako presenetil Ano Soklič.Foto: RTV Slovenija

Vse skupaj so razglasili v oddaji Pesem Evrovizije: Najboljših 25, s katero se je letos začel drugačen evrovizijskih večer in kjer smo dobili najboljšo slovensko evrovizijsko pesem.

Od večera, ko bi se moral v Rotterdamu odviti veliki finale, je tako znano, da bo našo nacionalno televizijo na Izboru za Pesem Evrovizije 2021 zastopala letošnja zmagovalka Eme Ana Soklič, a z novo skladbo, kakor to zapovedujejo evrovizijska pravila. Način izbora slovenske evrovizijske skladbe za leto 2021 še ni določen.

Ana Soklič, ki je letos žirijo in občinstvo prepričala s skladbo Voda, je novico, da bo na velikem odru Pesmi Evrovizije nastopila prihodnje leto, pospremila z naslednjimi besedami: "Sem zelo počaščena in vesela. Potrudila se bom po svojih najboljših močeh. Čaka me veliko dela. Imam občutek velike odgovornosti do sebe in Slovenije, da bom čim bolje zastopala državo. Hvala vesolju za to priložnost."

Ana Soklič o nastopu v Rotterdamu

"V mislih smo imeli predvsem dobro nadgradnjo samega nastopa na Emi. Temu bi sledile sveže vizualije s strani odličnega Den-a Baruce, na bridgu bi me tako podkrepili s slapom, kateri bi dobesedno "bušknil" na oder, pred prvim refrenom smo govorili o posnetku kaplje, ki bi mi padla v dlan, koncept minimalizma v sami pripovedi, skupaj s silovitim inštrumentalom s kar šestdeset članskim simfoničnim orkestrom bi se tako zgodil. Z Vesno sva prav tako govorili o nadgradnji same obleke, naj bi Nizozemci še celo priskrbeli rastlinje, ki bi tokrat bilo še za nianso bolj izpostavljeno! Ja, veselila sem se, sedaj je, kar je, skladba se začne z besedami: 'Greva naprej ...' in šla bova!"

Skok na poseben evrovizijski oder 2020 ... Delčke letošnjih 41 zmagovalnih skladb, ki se zaradi pandemije koronavirusne bolezni niso mogle potegovati za tako želenih 12 točk, so lahko evrovizijski navdušenci slišali v posebnem netekmovalnem šovu Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luč! Med njimi je bila tako tudi letošnja slovenska evrovizijska pesem Voda, ki si jo lahko glasbeni navdušenci vse od četrtka, 14. maja 2020, priskrbijo na spletnem malem albumu Voda.

Anin album je izšel pri ZKP RTV Slovenija. Na njem pa bodo našli skladbo Voda (glasba: Ana Soklič, Bojan Simončič; besedilo: Ana Soklič, aranžma: Žiga Pirnat), s katero je pevka na izboru Ema 2020 osvojila prvo mesto, remix Apollo Željka Mladenovića in remix Žige Murka ter prenovljeno evrovizijsko, filmsko, angleško in karaoke različico skladbe. Kot bonus je Ana Soklič, s katero smo se pogovarjali pred šovom Evropa, prižgimo luč, dodala skladbo Temni svet, ki ji je prinesla zmago na lanski Popevki. Mali album Voda je dostopen tukaj.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

27.2.2021

Razkrita še zadnja skrivnost; to je nova evrovizijska pesem Ane Soklič

26.2.2021

Ema 2021: Od zlatih časov do Lee Sirk, Nejca Šmita in Ane Soklič

7.2.2021

Ema 2021: Je pod skladbo Ane Soklič podpisan znani Američan?

5.2.2021

Ema 2021: Skladba za Ano izbrana; Nejc Šmit in Lea Sirk bosta voditelja

25.1.2021

Se Raiven vrača na Emo 2022? Poglejte, kaj odgovarja glasbenica

Facebook

Twitter