Rok Ferengja in Mila v sentimentalni zgodbi, polni prave nostalgije

Mila in Rok Ferengja sta pred kratkim ustvarila novo glasbeno zgodbo, ki sta jo poimenovala Sentimentalna. Za Milo je to prvi duet medtem ko je Rok takih sodelovanj že dodobra vajen.

Rok Ferengja in Mila sta ustvarila skupno zgodbo.Foto: Aleš Košir

Mila naj bi sprva skladbo posnela sama, a je tematika in razpoloženje skladbe kar klicalo po duetu. Vendar ko je prišlo do trenutka, ko bi bilo potrebno izbrati osebo za duet, se je izkazalo, da je izredno malo pevcev, ki bi bilo primernih in sposobnih dodati dimenzijo skladbi in potencirati razpoloženje. Zato enačba ni bila več zapletena. Rok Ferengja je bil očiten izbor. Njegov žameten glas in izrazit vokalni izraz v oceanu čustev vedno znova »naplavi« nostalgijo in tudi v skladbi Sentimentalna ni nič drugače. "Poklicali so me iz založbe Dallas Records in me vprašali, če bi posnel skladbo skupaj z njihovo izvajalko Milo. Ker trenutno nisem planiral izdaje kakega dueta sem rekel, da naj mi pošljejo skladbo, da vidim če mi je melodija sploh všeč. Hotel sem se tudi prepričati kako poje Mila. Ko sem dobil skladbo, slišal Milin vokal, sem bil seveda za. Milina barva glasa se mi je zdela zanimiva za duet, zato nisem videl razloga za nesodelovanje. V glasbi ni meja in je prav, da je tako," je o novi skladbi in sodelovanju povedal Rok Ferengja.

Mila se vse bolj uveljavlja na domači glasbeni sceni.Foto: Aleš Košir

Sentimentalna je po fantastičnih skladbah Svoboda in Jaz bi šla naprej tretja studijska skladba v slovenskem jeziku. "Pesem Sentimentalna je naslednji korak na moji samostojni glasbeni poti, tokrat sem združila moči z izjemnim slovenjskim pevcom - Rokom Ferengja. V čast mi je to sodelovanje, že od nekdaj sem si želila posneti duet, pa seveda moški glas je nekaj , kar mi ženske rade poslušamo, ne samo na radiu. Ob spremljavi Rokovega žametnega glasu pesem sentimentalna dobiva povsem izjemen izraz - sentimentalna zgodba, ki zagleda v preteklost na zelo nostalgičen in prisrčni način," je vse skupaj obrazložila Mila.

Pri snemanju Sentimentalna sta Mila in Rok združila moči z avtorjem in izvajalcem Sandrom Bastiančićem, ki je skladbo v hrvaškem jeziku odpel skupaj z Nikolino Tomljanović. Producentsko palico pa sta si za Sentimentalno delila legendarni Nikša Bratoš in Drago Popović.

In kdo sploh je Mila? Mila prihaja iz Poljske, a že 11 let živi in ustvarja v Sloveniji. Lansko leto se je predstavila na Emi in še na MMS. Njen prvi singel Svoboda pa je bila najbolj predvajana skladba na številnih radijskih postajah, med drugim tudi na Valu 202. Diplomirala je na akademiji za glasbo v Varšavi, kjer je študirala klasični klavir in jazz vokal. Sodelovala je z najbolj prepoznavnim glasbenim gledališčem v Varšavi, Teater Studiom Buffo, s katerim je nastopala po največjih odrih po celotni Poljski in tudi na poljski nacionalni televiziji. Pri nas smo jo lahko videli v oddaji Hri Bar in kot pevko hišnega banda v oddaji Spet doma.

V glasbi ni meja in je prav, da je tako, pravi Mila.Foto: Aleš Košir
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.2.2020

Je to najboljša skladba Anje Kotar?

15.2.2020

Vse je fajn, če fajn smo ljudje, pravijo pojoči Čuki

14.2.2020

Kdo je tisti skrivnostni moški, ki je Heleni Blagne znal priti do srca?

14.2.2020

Imejte se radi vse dni v letu, ob valentinovem pravi Rebeka Dremelj

13.2.2020

Nino Ošlak žanje sadove 10-letnega glasbenega ustvarjanja

Facebook

Twitter