Raiven poskrbela ne le za glasbeno, ampak tudi vizualno predstavo

Raiven se je vrnila še na en 'kraj zločina', in sicer v SiTi Teater, kjer je nazadnje nastopila leta 2017. Na svojo vrnitev je opozorila z zvokom sirene, ki se je zaslišal iz zvočnikov, in prepletom rumenih trakov za njo. "Mirnost pride, ko si drzneš biti drugačen." Ob teh besedah je pred dnevi Raiven stopila na oder in začela koncertno fazo REM-a.

Od Eme se zaenkrat poslavlja ...Foto: Jernej Kokol

Skladbe Širni ocean, Kralj Babilona, 13, Ledenik in KAOS, ki jih je uvrstila na EP-ploščo REM, je ukalupila med skladbe s prvenca Magenta, za katerega je prejela zlato piščal za album leta 2017. In ker je pet novih skladb potovanje, skozi katerega se podobno kot v fazi REM med spanjem poslušalcu prikažejo vizualne slike - le da ne zaradi spanja -, je glasbenica Raiven, ki ji je zmaga na nacionalnem evrovizijskem izboru - Emi 2019 (znova) ušla iz roke, poskrbela ne le za glasbeno, ampak tudi vizualno predstavo.

Glasbenica je za svoje zveste oboževalce pripravila samostojen koncert.Foto: Jernej Kokol
Raiven na odru SiTi Teatra.Foto: Jernej Kokol

Nove skladbe z EP-plošče in tudi tiste z albuma Magenta, ki so se usidrale v kolektivni spomin njenih oboževalcev (Sijaj, Jadra, Črno bel, Zažarim, Daleč stran, Nisem kriva...), je predstavila ob spremljavi DJ-seta, za katerim je stala Ana Medved, ter godalcev, violinista Luke Beljana in violončelista Žana Beljana. Na odru pa sta se ji ob skladbah Širni ocean, KAOS, Breakdown in pridružila tudi plesalca Urban Tratnik in Aljoša Möderndorfer. In z njuno pomočjo je Raiven še nadgradila svojo umetniško izraznost na odru.

Na odru sta se ji pridružila plesalca Urban Tratnik in Aljoša Möderndorfer.Foto: Jernej Kokol

... Dovolj je, da pritisnete gumb predvajaj in vstopite v distopijo, ki jo slika Raiven. S tem, ko sledite "beatom" in liriki besedil, postanete tudi vi del soničnih anarhistov.

"Svet se ustavi v moji glavi," poudarja Raiven na REM.

EP-plošča REM je sinergija skladb z dark dub/trap/bass ritmiko in filmsko melodiko ob zapeljivih, na trenutkih katarzičnih, vokalnih linijah Raiven. Filozofija, ki sloni za petimi skladbami, je preprosta: če želite izluščiti eno sporočilo te EP-plošče, je to, da niste sami. Z introvertiranimi besedili in elektronskimi ritmi Raiven nagovarja vse, ki si predstavljajo temačnost dneva pojutrišnjem. Ponudi vam priložnost, da svoje življenje pretvorite z njo v film in ob njej začutite popolni eskapizem ...

Raiven z REM-fazo napolnila SiTi Teater.Foto: Jernej Kokol
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

13.7.2020

Bi želeli, da Ana Soklič na ESC 2021 odpoje vašo pesem? Tu je priložnost

16.5.2020

RTV Slovenijo bo na Pesmi Evrovizije 2021 zastopala Ana Soklič

16.5.2020

Najboljša slovenska evrovizijska pesem je No One od Maje Keuc

14.5.2020

Ana Soklič razkrila, kako bi izgledal ESC nastop v Rotterdamu

11.5.2020

Mineva 13 let, odkar nam je Alenka Gotar prvič pripela finale

Facebook

Twitter