Popevka 2019: To si izbrani izvajalci

Na vabilo za sodelovanje na Popevki 2019 je prispelo 67 prijavljenih skladb. Štiričlanska komisija je izmed vseh izbrala 10 skladb in eno rezervno. Na Popevki 2019 bodo nastopili: Gašper Rifelj in Eva Boto, Rok Lunaček, Eva Hren, Dare Kaurič & New Swing Quartet, Vudlenderji, 2 B, Amadea Begovič, Ajda Stina Turek, Ana Soklič in Sergije Lugovski.

Na Popevki 2019 se bo predstavilo deset izvajalcev.Foto: Promo foto / Osebni albumi / RTV SLO
Lani je slavil Alex Volasko.Foto: Alesh Maatko

Popevka 2019 bo septembra v studiu 1 Televizije Slovenija. Na festivalu se bo predstavilo deset tekmovalnih skladb, v neposrednem prenosu ga bo možno spremljati v programih RTV Slovenija in na spletnem portalu MMC RTV Slovenija.

Na Popevki 2019 bodo podelili šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Izvajalec, ki bo prejel največje število glasov po telefonskem glasovanju, bo prejel veliko nagrado občinstva festivala Popevka 2019.

Strokovna izborna komisija, ki so jo sestavljali Neža Buh – Neisha, Matej Wolf, Primož Grašič in Cole Moretti, je odločila, da bodo na Popevki 2019 nastopili: Gašper Rifelj in Eva Boto, Rok Lunaček, Eva Hren, Dare Kaurič & New Swing Quartet, Vudlenderji, 2 B, Amadea Begovič, Ajda Stina Turek, Ana Soklič in Sergije Lugovski.

IzvajalecNaslov popevkeAvtor glasbeAvtor besedila
Gašper Rifelj in
Eva Boto
Dovolj je poletjaGašper Rifelj,
Eva Boto
Tomaž Letnar
Rok LunačekLjubezenRok Lunaček,
Blaž Hribar
Rok Lunaček
Eva HrenŠesti čutŽiga PirnatŽiga Pirnat
Dare Kaurič in
New Swing Quartet
Kam je vsa ljubezen šla?Dare KauričRok Lunaček,
Dare Kaurič
VudlenderjiKam bi šlaTomaž HostnikTomaž Hostnik
2 BKo bi jazGašper Mihelič,
Primož Mihelič,
Jernej Mihelič
Gašper Mihelič,
Primož Mihelič,
Jernej Mihelič
Amadea BegovičRes čudovito jeAlex VolaskoSaša Lešnjek,
Alex Volasko
Ajda Stina TurekV melodiji večnega duetaAjda Stina TurekAjda Stina Turek
Ana Soklič»Temni svet«Matevž Šalehar-HamoMatevž Šalehar-Hamo
Sergije LugovskiZdaj je, kar jeRok ŠvabRok Lunaček

Na lanski Popevki 2018 so nastopili: Flora Ema Lotrič (Pijana od ljubezni), Alex Volasko (Če pomlad nikoli več ne pride), Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa (Odgovor že poznaš), Canegatto (Samo mirno, samo dalje), Gregor Ravnik (Ti si), Nika Zorjan (Za vedno (Za skaus)), Andraž Hribar (Stari most), Nastja Gabor (Tisoč in ena zgodba), Matjaž Kumelj (Živim na pol), MJAV (Tak moment), Manca Špik (Kot bi te kdo ustvaril po meni), Rene Markič (Naprej) in Lea Likar (Z očmi zaljubljenca v maju).

Lani na Popevki slavil Alex Volasko

Na 42. festivalu Popevka se je predstavilo 13 tekmovalnih skladb. Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala skladba Če pomlad nikoli več ne pride v izvedbi Alexa Volaska. Štiri nagrade je podelila tudi strokovna žirija. Nagrado za najboljše besedilo skladbe je prejel Nejc Podobnik za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju, nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo je prejel Gregor Ravnik za skladbo Ti si, nagrado za najboljšo priredbo je prejel Matija Krečič za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju v izvedbi Lee Likar, nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa je prejel Canegatto – Andraž Gartner, avtor skladbe Samo mirno, samo dalje.

Kdo bo dobil Veliko nagrado Popevke bo znano septembra.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

12.7.2020

Split 2020: 22 pesmi, en zmagovalec

12.7.2020

Split 2020: Skozi prvi festival večer zazvenele nepozabne uspešnice

5.7.2020

FeNS 2020 v vsakem primeru bo!

1.7.2020

Ljubljana Festival: Kaj za začetek ponuja že 68. festivalska edicija?

30.6.2020

Poletje 2020 brez poletnih melodij; kaj bo z neizbranimi skladbami?

Facebook

Twitter