NE ZAMUDITE

Poletna noč bo tudi v Portorožu

Za vse tiste, ki ste zamudili edinstveno Poletno noč 2021, imamo veselo novico. Avditorij Portorož pripravlja 23. julija edinstveno Poletna noč v Portorožu, kjer bodo zapeli in zaigrali: Big Band RTV Slovenija z Nino Strnad, Nuša Derenda in Saša Lešnjek. Poleg tega pa bosta gosta Poletne noči v Avditoriju Portorož še Elda Viler ter Oto Pestner.

Kot posebna gostja bo v Avditoriju Portorož nastopila Elda Viler.Foto: Alesh Maatko

Avditorij Portorož, 23. julija

Posebna gosta večera bosta legendarna interpreta slovenske popevke Elda Viler in Oto Pestner. Sprehodili se bomo skozi bogato zgodovino slovenske zabavne glasbe, s katero je že sedem desetletij najtesneje povezan ravno radijski plesni orkester, današnji Big band RTV Slovenija.

RTV Slovenija je poletno prireditev Poletna noč® prvič organizirala na pobudo Jureta Robežnika, in sicer kot posvetilo Majdi Sepe ob njeni smrti, nadaljevala pa s spominom na obletnice velikih imen slovenske popevke – skladateljev, tekstopiscev, pevcev … Poletna noč®, tradicionalna prireditev, ki obuja spomin na bisere iz zakladnice slovenske zabavne glasbe, v koncertni izvedbi letos prvič prihaja v Portorož. Na odru amfiteatra Avditorija Portorož se bodo ob Big Bandu RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla predstavili izjemni vokalni solisti: Nuša Derenda, Nina Strnad in Saša Lešnjek.

Sorodne novice

19.9.2021

Slovenska nota 2021: Zmagoslavje za Pio Katarino Kremžar

19.9.2021

Veličasten zaključek LJ Festivala s Simfoničnim orkestrom radia ORF

12.9.2021

Raiven po zmagi: Skladba Volkovi govori o živalski naravi človeka

11.9.2021

Popevka 2021: Pesem Roka Ferengja diskvalificirana; govori se o plagiatu

11.9.2021

Popevko 2021, ki je žal sama sebi namen, je osvojila Raiven

Facebook

Twitter