MMS

Poletje 2020 brez poletnih melodij; kaj bo z neizbranimi skladbami?

Kar smo pred dnevi na naši priljubljeni strani Evrovizija.com že napovedali, se je žal tudi uresničilo! Zaradi nepredvidljivih razmer, v katerih se je zaradi koronavirusa znašel ves svet, letos festivala MMS v Portorožu ne bo. Vse skupaj so med drugim obravnavali tudi na seji občinskega sveta Občine Piran, kjer so se seznanili z delom Avditorija.

Jubilej bomo praznovali leta 2021.Foto: Avditorij Portorož

"Zavoljo nepredvidljivih razmer vezanih na SARS-CoV-2 (COVID-19) sta se lastnica blagovne znamke festivala MMS Občina Piran in organizator festivala MMS Avditorij Portorož - Portorose s soorganizatorjem RTV Slovenijo odločila, da bo jubilejni, 40. festival Melodije morja in sonca izveden prihodnje leto. Skladbe, ki smo jih prejeli na javni razpis za sodelovanje na 40. festivalu MMS, bomo prijaviteljem vrnili in bodo lahko z njimi prosto razpolagali. Glasbenikom in vsem glasbenim ustvarjalcem se najlepše zahvaljujemo za razumevanje in vabimo k sodelovanju v letu 2021," je sporočila direktorica Avditorija Portorož, Dragica Petrovič.

Jubilejne Melodije morja in sonca 2020 so bile planirane za 11. julij. Foto: Alesh Maatko
Dobitniki festivalski nagrad na MMS 2019.Foto: Alesh Maatko

Da bi se znalo to zgoditi, čeprav smo vsi upali da ne, je bilo potihoma pričakovati že spomladi, ko so podaljšali rok za oddajo skladb za 40. festival MMS 2020. Takrat so postavili novi rok na 29. maj, ki pa bi ga lahko zaradi epidemije znovi podaljšali, a ga niso. Po mesecu ugibanj je tako Avditorij Portorož 30. junija uradno sporočil, da MMS 2020 ne bo, saj je trenutno nemogoče napovedati, kaj se bo zaradi koronavirusa dogajalo to poletje ter kakšne omejitve bi veljale, ko bi bil na sporedu festival.

In zakaj se je Avditorij Portorož med drugim odločil za takšno potezo? Trenutno so v Sloveniji možne javne prireditve – na katerih je lahko ob upoštevanju vseh potrebnih navodil NIJZ – prisotnih skupaj največ 500 ljudi, kar v praksi pomeni, da bi lahko Avditorij Portorož – ki ima sicer 1777 sedežev in s stojišči sprejme do 2300 obiskovalcev – sprejel precej manj ljudi, tam okrog 350 gledalcev, saj približno preostalih 150 ljudi predstavljajo glasbeniki, organizatorji in TV-ekipa. Izbrani glasbeniki (predvidoma 14 tekmovalcev ter posebni glasbeni gostje ob festivalskem jubileju) bi tako nastopili pred bolj kot ne praznim avditorijem. To pa bi bilo preveč žalostno za 40. obletnico festivala, kajne?

Na festivalu MMS 2019 je sicer slavila Tinkara Kovač.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.10.2020

Kdo bo nasledil Evo Hren in Ano Soklič? Popevka odpira svoja vrata

13.9.2020

Slovensko noto 2020 je osvojila Larisa Leva iz Slovenske Bistrice

8.9.2020

Pred vrati je festival FeNS 2020

4.9.2020

Poletna noč 2020: Tokrat odmevala džezovsko obarvana glasba

2.9.2020

Koncert posvečen MMS-u odmeva, organizatorji pojasnili ozadje zgodbe

Facebook

Twitter