Objavljen razpis za Emo 2018; skladba mora biti v slovenščini

RTV Slovenija – Televizija Slovenija, razvedrilni program – je objavila javni razpis za sodelovanje na izboru predstavnika RTV Slovenija na 63. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2018. Glasbeno tekmovanje bo tokrat potekalo v Lizboni, in sicer 8., 10. in 12. maja 2018.

Skladba, ki mora biti izvirna in še neobjavljena na dan prijave na razpis, je lahko dolga največ tri minute. Izbrani izvajalci bodo skupaj s spremljevalnimi vokalisti skladbo izvedli v živo na posneto instrumentalno podlago v skladu s standardi in pravili mednarodnega tekmovanja za pesem Evrovizije 2018 ter pravili RTV Slovenija. Na odru v živo lahko nastopi največ do šest izvajalcev.

Kot so zapisali na spletni strani RTV Slovenija, se lahko na javni razpis prijavijo vsi avtorji skladb (glasbe, besedila, priredbe oz. aranžmaja) in izvajalci, ki izpolnjujejo v tem razpisu določene pogoje.

Izvajalci morajo biti na dan 8. maja 2018 stari najmanj 16 let. Avtorji skladbe in izvajalci so lahko državljani Republike Slovenije ali tuji državljani. Če je avtor(-ji) glasbe prijavljene skladbe tuji državljan, mora biti izvajalec(-ci) državljan Republike Slovenije. Če je izvajalec(-ci) prijavljene skladbe tuji državljan(-i), mora biti avtor(-ji) glasbe državljan Republike Slovenije. In kaj prinaša javni razpis?

Bistvena novost je ta, da mora biti skladba za izvedbo napisana v slovenskem jeziku (o tem smo na naši spletni strani Evrovizija.com pisali že 30. maja 2017 v članku: Novost na Emi 2018; v predizboru obvezno petje v slovenščini). "V kolikor je predvidena izvedba skladbe na 63. izboru za Pesem Evrovizije 2018 v drugem jeziku, mora biti na razpis oddana različica skladbe za izvedbo v drugem jeziku," še piše v javnem razpisu, ki je objavljen na spletni strani RTV Slovenija.

Slovenskega predstavnika za Lizbono bomo izbrali preko izbora Ema.Foto: RTV Slovenija

Prijavitelji morajo prek spletnega obrazca na spletni strani www.rtvslo.si/evrovizija2018 naložiti posnetek skladbe v mp3 formatu, besedilo skladbe, fotografijo izvajalca, kratko biografijo izvajalca ter  izpolnjeno in podpisano izjavo, ki je del javnega razpisa. Upoštevane bodo vse popolne prijave, ki bodo naložene na spletnem obrazcu do vključno 15. novembra 2017 do polnoči.

Skoraj vse bo znano decembra

Pravila izbiranja skladb in načina glasovanja na Emi 2018 bodo objavljena najpozneje do 1. decembra 2017 na uradni spletni strani RTV Slovenija, kjer bo med drugim najpozneje do 8. decembra 2017 objavljen še seznam izbranih skladb za Emo 2018.

Prispele prijave bo po koncu roka za oddajo prijav ocenjevala najmanj tričlanska strokovna komisija, ki jo na predlog odgovornega urednika Razvedrilnega programa potrdi direktor TV Slovenija in imenuje generalni direktor RTV Slovenija. Največje število izbranih skladb, ki jih izbere strokovna komisija, in postopek izbora zmagovalne skladbe bosta določena ob potrditvi in objavi Pravil izbiranja skladb za sodelovanje in načina glasovanja na izborih predstavnika/-ce/-ov RTV Slovenija na 63. tekmovanju za pesem Evrovizije 2018, na Emi 2018. RTV Slovenija si pridrži pravico neposredno povabiti k sodelovanju poljubno število avtorjev ali/in izvajalcev.

Zmagovalna skladba bo izbrana v skladu s pravili RTV Slovenija in bo zastopala RTV Slovenija na 63. tekmovanju za pesem Evrovizije 2018, ki bo 8., 10. in 12. maja 2018 v Lizboni na Portugalskem.

Emo 2017 je osvojil Omar Naber.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

19.5.2021

Ana Soklič po nastopu strnila misli: Zgodilo se je, tako kot se je

13.5.2021

Ana Soklič po drugi vaji: Najbolj si želim, da bom tudi sama zadovoljna

12.5.2021

Rotterdam 2021: Ana Soklič se je na drugi vaji izognila padcu

9.5.2021

Ana Soklič po prvi vaji: Fokusiramo se na vsebino, ki jo skladba nosi

8.5.2021

Rotterdam 2021: Tako je izgledala Anina vaja – od kozmosa do oceana

Facebook

Twitter