New Swing Quartet se po desetih letih vračajo na glasbene odre

V mesecu februarju, ko bomo dobili novega evrovizijskega predstavnika, se bo v šarmantnem vzdušju elegantne unionske dvorane odvil Zimski festival, ki bo ponudil dve veliki svetovni zvezdi in eminentne slovenske izvajalce, skupino New Swing Quartet, ki bo po desetih letih znova skupaj stopila na glasbeni oder.

Predstavitev Zimskega festivala se je odvila v Hotelu Union.Foto: Glasbena agencija GIG
Nigel KennedyFoto: Henryk Pietkiewicz

Priznani angleški violinist Nigel Kennedy je s svojim šarmom in karizmatičnim nastopom, ki je klasično glasbo približal množicam postal mednarodni superzvezdnik in še danes s svojimi albumi ostaja najbolje prodajani violonist vseh časov. Nekonformistični umetnik je poznan po svojih unikatnih nastopih na katerih se rad približa občinstvu, odstrani kravato in suknjič, nekoč pa je celo prekinil enega svojih koncerov zaradi ogleda nogometne tekme svojega priljubljenega moštva v veliko veselje občinstva, ki so si skupaj s priljubljenim violinistom ogledali konec tekme na velikem platnu. Violinistični virtuoz je svoje nastope popeljal izven klasičnih okvirov in premaknil meje žanra klasične glasbe.

V svojem ustvarjanju se je lotil tudi rock glasbe z priznanimi interpretacijami del po katerih je slovel pokojni Jimi Hendrix, kar je vodilo v številna sodelovanja s priznanimi izvajalci kot so: Sir Paul McCartney, Kate Bush, The Who, pevcem Robertom Plantom skupine Led Zeppelin in mnogimi drugimi. Prvi rock zvezdnik klasične glasbe zdaj prihaja v Ljubljano!

New Swing QuartetFoto: Dean Dubokovič

V sklopu Zimskega festivala so napovedani kar trije prestižni koncertni večeri: 10. februar 2018 - Nigel Kennedy, Unionska dvorana - violinistični virtuoz, ki je premaknil meje žanra klasične glasbe in še danes s svojimi albumi ostaja najbolje prodajani violinist vseh časov. 12. februar 2018 – New Swing Quartet, Unionska dvorana - ponovna združitev eminentnih slovenskih izvajalcev z več kot 50-letno profesionalno kariero na ekskluzivnem koncertu Zimskega festivala. 14. februar 2018 - Ramon Vargas, Unionska dvorana - eden najboljših in najbolj iskanih tenoristov 21. stoletja, ki bo svoj koncert opernih arij uprizoril skupaj s simfoniki RTV SLO in sopranistko Elviro Hasanagić. Dirigent: Facudno Agudi (Argentina).

New Swing Quartet se po desetih letih vračajo na glasbene odre z gala koncertom na katerem bodo očarali z izvedbami njihovih najlepših uspešnic! Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, začinjeno z nekoliko sodobnejšim pridihom. Kvartet je gospel glasbo na svojih številnih gostovanjih prenesel na odre po vsem svetu in se uspel uvrstiti med vodilne gospel zasedbe, dosegel je svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin. Bogata diskografija obsega 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so požele tudi njihove božične plošče. V svoji dolgoletni karieri so gostovali po vsem svetu, odpeli več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedli številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA ter redne turneje po zahodni in vzhodni Evropi. Peli so v koncertnih dvoranah v vseh največjih evropskih mestih, sodelovali na jazz festivalih ter imeli koncerte in nastope po največjih evropskih TV in radijskih hišah. Delo kvarteta krasijo tudi številne nagrade in priznanja tako doma kot v tujini.

New Swing Quartet se je znova združil.Foto: Glasbena agencija GIG
Roman VargosFoto: Promo foto

Mehiški operni zvezdnik Ramon Vargas si je od svojega opernega debija v zgodnjih devetdesetih ustvaril renome enega najboljših in najbolj iskanih tenoristov 21. stoletja. Med svetovno priznane operne pevce ga je izstrelil debi na odru Metropolitanske opere v New Yorku, ko je Ramon Vargas nastopil kot zamenjava priljubljenega Luciana Pavarottija. Svetovno priznan po svojem ekspresivnem petju je dosegel svetovni uspeh na odrih najprestižnejših svetovnih opernih ustanov in odpel več kot 50 vlog v Milanski Scali, Kraljevi operi v Londonu, Metropolitanski operi v New Yorku in dunajski državni operi.

Vargas je svojo pevsko pot začel v rojstni Mehiki, pozneje pa se je izpopolnjeval v Evropi. Nastopil je v številnih pomembnih tenorskih vlogah, najbolj priljubljen pa je kot interpret repertoarja belkanta in francoskih oper, pogosto pa nastopa tudi v Verdijevih in Puccinijevih tenorskih vlogah. Ob Vargasu bo nastopila še sopranistka Elvira Hasanagić. Svoj koncert opernih arij bo uprizoril skupaj s simfoniki RTV SLO, vodi Facudno Agudi iz Argentine.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.6.2021

Alenka Godec vabi na morje

17.6.2021

Neisha na ALEJI SKY odprla pestro koncertno poletje; sledi UMcoustic

16.6.2021

Razkrita druga glasbena LEGENDA: Vili Resnik

15.6.2021

To pa je priznanje! Rockerji z Eme 2020 med najboljšimi na svetu

15.6.2021

Skupina Proper pomahala v slovo; Luka Sešek novi pevec Avsenikov

Facebook

Twitter