UREDNIŠTVO SPOROČA
  • Na TV Slovenija se je odvilo še zadnje dejanje izbora Ema Freš, kjer smo skozi glasbeni večer spremljali deset finalistov. Skozi glasbeno popotovanje sta nas vodila Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin, med tekmovalci pa so prepričali Parvani Violet in Saška, ki so si pripeli vstopnico za Emo 2020.

UREDNIŠTVO SPOROČA

Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Nizozemska nacionalna televizija je sporočila, da bodo na Pesem Evrovizije 2020 v Rotterdamu v veliki finale povabili vse nekdanje nizozemske predstavnike. Gre za izjemno lepo gesto s spoštovanjem do vseh predstavnikov oziroma glasbenikov, ki so na velikem glasbenem odru predstavljali Nizozemsko, ki na Izboru za Pesem Evrovizije sodeluje že od leta 1956 dalje in ki je slavila petkrat, nazadnje lani v Tel Avivu.

Gostiteljica Pesmi Evrovizje 2019 bo svojega novega predstavnika dobila 3. marca skozi izbor The Next Song for Eurovision. Še prej bodo 4. februarja najprej izbrali tekmovalce (ločeno od pesmi), 27. februarja bodo predstavljene 4 pesmi, izmed katerih bo na koncu ena najboljša. Izraelski mojstri glasbe lahko do 11. februarja prijavijo pesem, za katero mislijo, da bi lahko bila izbrana za Evrovizijo. Na koncu bo predstavnika izbrala stroka (65 %), ljudstvo (30 %) in posebna komisija (5 %).

Na javno povabilo za takoimenovane evrovizijske razglednice je nizozemska televizija prejela preko 1347 prijav oziroma predlogov. Na povabilo so se prijavile tako različne skupine, kot oglaševalske skupine, ne nazadnje pa tudi posamezniki, klubi, orkestri ter drugi, ki bi želeli biti vključeni v ta del predstavitve. Evrovizijske razglednice vidimo pred vsakim nastopom, dolge pa so približno 45 sekund. Na kakšen način bodo letos predstavljene sodelujoče države, bomo tako izvedeli kaj kmalu ...

Christer Björkman je te dni razkril nekaj več podrobnosti glede načrtovanega izbora American Song Contest, ki bo precej podoben švedskemu izboru in seveda Pesmi Evrovizije. Björkman je v podkastu za Schlager Profilerna dejal, da bodo v to priljubljeno tekmovanje vključeni elementi evrovizijskega izbora in Melodifestivala, tekmovanje pa bo potekalo več tednov po Ameriki, zadnja dva tedna pa se bo vse skupaj odvijalo na eni lokaciji. Kdaj se bo začel šov javnosti sicer še ni znano.

Facebook

Twitter

Anketa

Ema Freš 2020: Zmaga za Parvani Violet in Saško. Kako ste zadovoljni z rezultatom?

28,6%

0%

57,1%

14,3%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 7

Prihajajoči dogodki

28 jan

Rotterdam 2020: Razporeditev (žrebanje) držav v I. in II. predizbor

30 jan

Rotterdam 2020: Pričetek prodaje evrovizijskih vstopnic (drugi sklop)

04 feb

Sanremo 2020: Prvi večer, prvih deset tekmovalnih pesmi ter 4 mladi

05 feb

Sanremo 2020: Drugi večer, drugih deset tekmovalnih pesmi ter 4 mladi