Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Armenija bo svojega novega predstavnika dobila/izbrala 15. februarja. Za zmago se bo tokrat potegovala 12 glasbenikov, ki so imeli največ sreče, da so bili izbrani. Na javni razpis je sicer prispelo le 53 pesmi, najboljše pesmi pa so po mnenju devetčlanske strokovne komisije poslali: Athena Manoukian, TOKIONINE, ERNA, Miriam Baghdasaryan, Agop, Karina EVN, Vladimir Arzumanyan, Hayk Music, Arthur Aleq, Gabriel Jeeg, EVA Rida in Sergey & Nikolay Arutyunov.

Srbska televizija RTS je sporočila, da bodo novega predstavnika za Rotterdam izbrali preko treh šovov. Prvi in drugi predizbor bosta 28. in 29. februarja, veliki finale pa bo 1. marca. Vse skupaj se bo odvijalo v televizjskih studiih, RTS pa bo pesmi javnosti predstavil 6. februarja na uradnem YouTube kanalu. V obeh predizborih se bo predstavilo po 12 skladb, šest najboljših pa se bo uvrstilo v finale, kjer bodo imeli glavno besedo strokovnjaki in ljudstvo, torej enako kot na Pesmi Evrovizije.

Nizozemska nacionalna televizija je sporočila, da bodo na Pesem Evrovizije 2020 v Rotterdamu v veliki finale povabili vse nekdanje nizozemske predstavnike. Gre za izjemno lepo gesto s spoštovanjem do vseh predstavnikov oziroma glasbenikov, ki so na velikem glasbenem odru predstavljali Nizozemsko, ki na Izboru za Pesem Evrovizije sodeluje že od leta 1956 dalje in ki je slavila petkrat, nazadnje lani v Tel Avivu.

Gostiteljica Pesmi Evrovizje 2019 bo svojega novega predstavnika dobila 3. marca skozi izbor The Next Song for Eurovision. Še prej bodo 4. februarja najprej izbrali tekmovalce (ločeno od pesmi), 27. februarja bodo predstavljene 4 pesmi, izmed katerih bo na koncu ena najboljša. Izraelski mojstri glasbe lahko do 11. februarja prijavijo pesem, za katero mislijo, da bi lahko bila izbrana za Evrovizijo. Na koncu bo predstavnika izbrala stroka (65 %), ljudstvo (30 %) in posebna komisija (5 %).

Facebook

Twitter

Anketa

Ema 2020: Kako ste zadovoljni z izseki skladb, ki jih bomo slišali na našem izboru?

5,7%

9,4%

64,2%

20,8%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 53

Prihajajoči dogodki

21 feb

Ema 2020: Ema pred Emo 2020 (posebna oddaja izza zakulisja)

22 feb

Ukrajina izbira evrovizijsko pesem: Vidbir 2020 (finale)

22 feb

Ema 2020: Izbor slovenskega predstavnika (Studio 1 TV Slovenija)

29 feb

Dora 2020: Hrvaška izbira svojega evrovizijskega predstavnika