Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Po odpovedi Evrovizije 2020 je španska televizija Blasu Cantu, ki je bil izbran za edicijo 2020, ponudila še eno priložnost, in sicer da nastopi letos v Rotterdamu. Glede na to, da mora biti pesem nova, bo špansko ljudstvo izbiralo med dvema skladbama, in sicer Voy A Quedarme in Memoria, za kateri se je lahko od 10. februarja dalje glasovalo preko spleta. Katera pesem bo na koncu zmagovalna, bo znano 20. februarja skozi oddajo Destino Eurovision.

Melodifestival 2021 (1. predizbor): Na prvem švedskem predizboru se je tokrat predstavilo sedem glasbenikov. Dva glasbena (Paul Rey, Lillasyster) bosta dobila še eno priložnost, dva glasbenika pa sta si pripela finale. To sta postala Danny Saucedo (s skladbo Dandi Dansa) ter zasedba Arvingarna (s skladbo Tänker Inte Alls Gå Hem), ki je na ESC prepevala Eloise leta 1993. Preostali trije predizboru bodo na sporedu vsako soboto v februarju, 6. marca sledi druga priložnost, 13. pa bo tu finale.

Romunska nacionalna televizija TVR se je letos odločila, da bodo evrovizijsko pesem za že izbrano 21-letno pevko Roxen izbrali interno. "Zelo se veselim, da bom končno izvedela, s katero pesmijo bom zastopala Romunijo na Evroviziji v Rotterdamu. Ne glede na to, katera pesem bo izbrana, upam, da vam bo všeč in da vam bo prinesla veliko radosti. Komaj čakam na novo glasbeno zgodbo," je na kratko strnila mlada glasbenica, ki jo je na Pesem Evrovizije povabila televizija TVR.

Albanija bo tudi letos novega evrovizijskega predstavnika izbrala preko 59. izbora Festivali i Këngës. V današnjem večernem sklepnem dejanju, ki se bo (brez gledalcev) odvilo v Nacionalnem arheološkem muzeju v Tirani, se bo tako predstavilo 18 finalistov, zmagovalca pa bo izbrala strokovna komisija.

Facebook

Twitter

Anketa

Kako vam je všeč skladba Amen, ki jo bo na Pesmi Evrovizije 2021 zapela Ana Soklič?

67,9%

24,5%

0%

7,5%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 53

Prihajajoči dogodki

06 mar

71. festival Sanremo: Veliki finale

09 mar

65. Izbor za Pesem Evrovizije 2021: Okviren rok za izbor ESC pesmi

15 mar

65. Izbor za Pesem Evrovizije 2021: Srečanje vodij delegacij v Rotterdamu

09 apr

65. Izbor za Pesem Evrovizije 2021: Začetek postavitve odra v Ahoyju