MMS

Nagrajena Saša Lešnjek se sprašuje, kaj bi svet brez upanja

Saša Lešnjek, dobitnica nagrade Danila Kocjančiča za obetavno mlado izvajalko na Melodijah morja in sonca 2021, po festivalu že predstavlja skladbo Kaj bi svet brez upanja.

Saša Lešnjek na odru MMS 2021.Foto: Alesh Maatko
Saša LešnjekFoto: Alesh Maatko

Simpatična Saša Lešnjek že pri rosnih 21. letih niza glasbene uspehe, zasidrala pa se je tudi v srca Slovencev. Njej debitantski nastop na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca se je za mlado pevko končal več kot odlično, saj je poleg četrtega mesta prejela tudi posebno nagrado žirije – nagrado Danila Kocjančiča za najperspektivnejšo mlado izvajalko festivala. "Dodaj le malo upanja In malo tistih drobnih fantazij; lahko zaupaš soncu, da vsak nov dan v lepše te zbudi," pravi ob tem glasbenica.

Nagrado Danila Kocjančiča je prejela Saša Lešnjek.Foto: Alesh Maatko

Saša Lešnjek je za svojo skladbo, kjer je sodelovala tudi kot avtorica besedila, z ekipo prav tako ustvarila zelo zanimivo videozgodbo, ki prikazuje dogajanje pred, med in po vajah ter nastop na Melodijah morja in sonca.

Kaj bi svet brez upanja je vsekakor skladba, ki v teh časih seže do srca. Tako ni čudno, da so jo za svojo vzeli tudi gledalci in poslušalci festivala MMS 2021 ter ji z glasovi namenili četrto mesto. Saša skozi besedilo nagovarja vse, naj ne zgubijo upanja ter tudi v težkih časih, ki smo jim priča, najdejo lepoto v majhnih stvareh, ki nas obdajajo. Opomni nas, da je potrebno pustiti preteklosti, da gre in ohranjamo upanje v boljši jutri.

Sorodne novice

19.9.2021

Slovenska nota 2021: Zmagoslavje za Pio Katarino Kremžar

19.9.2021

Veličasten zaključek LJ Festivala s Simfoničnim orkestrom radia ORF

12.9.2021

Raiven po zmagi: Skladba Volkovi govori o živalski naravi človeka

11.9.2021

Popevka 2021: Pesem Roka Ferengja diskvalificirana; govori se o plagiatu

11.9.2021

Popevko 2021, ki je žal sama sebi namen, je osvojila Raiven

Facebook

Twitter