REPORTAŽA

Na parkirišču Centra Vič glasbeno-filmski spektakel rock skupine Tabu

Na parkirišču SES-ovega Centra Vič se je v času po epidemiji koronavirusa, ko se življenje počasi vrača v normalne tirnice, odvil koncert rock skupine Tabu, ki je na slovenski glasbeni sceni že več kot 20 let. S svojo glasbo in besedili so vseskozi rušili tabuje, še enega pa so odstranili prav z nastopom na prvem drive-in koncertu.

Drive-in koncert skupine Tabu na parkirišču Centra Vič.Foto: Promo foto
Koncert si je v družbi hčerke ogledal tudi radijec Miha Deželak.Foto: Promo foto

Iz odra je odmevala glasna glasba njihovih največjih uspešnic, kot so Angel, Oblak za dva in Nabiralka zvezd. Aplavz in stoječe ovacije so nadomestili žarometi avtomobilov, hupe in uporaba smernikov. Obiskovalci so iz udobja svojih jeklenih konjičkov po koncertu na velikem platnu v drive-in kinu uživali še v dokumentarnem filmu Zgodba za jutri, ki opisuje delo in ustvarjanje Tabujevcev. Iskreno je odstrl vpogled v ozadje vzponov in padcev, ki so zaznamovali dvajsetletno kariero legendarne rock skupine. Hostese na kotalkah pa so poskrbele za varno postrežbo hrane in pijače. Med navdušeno množico voznikov in poslušalcev sta se pomešala tudi radijec Miha Deželak in pevec Luka Sešek.

Tabujevci rušijo tabuje.Foto: Promo foto

Inovativen drive-in koncert je glasbena različica bolj poznanega drive-in kina, v sklopu katerega projekcije sedme umetnosti na parkirišču Centra Vič že tretje leto zapored trenutno predvaja tudi Kino Bežigrad. Drive-in kino po svetu doživlja razcvet, saj dogodki, ki jih lahko spremljamo iz udobja osebnega avtomobila, omogočajo, da ne prihaja do stikov med obiskovalci.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

4.8.2020

Deni Kragelj tudi na Amazonu

3.8.2020

Skrbno varovani Rock Partyzani

30.7.2020

Zakaj se je življenjski slog Omarju Naberju popolnoma obrnil na glavo?

30.7.2020

Vili Resnik z novo zasedbo

27.7.2020

Werner: Od festivala v Vodicah 'CMC 2020' pričakujem pravi lom

Facebook

Twitter