JUNIOR EUROVISION

Na Otroški Evroviziji 2019 19 držav; tudi tokrat brez Slovenije

24. novembra bo na Poljskem potekala letošnja otroška različica Pesmi Evrovizije, na kateri bodo sodelovali mladi pevci, stari od devet do štirinajst let. Vse skupaj bo potekalo v Areni Gliwice, za zmago pa se bo borilo 19 sodelujočih držav, med katerimi pa znova ne bo predstavnika RTV Slovenija, ki je na tem tekmovanju sodelovala le dvakrat.

Arena Gliwice bo gostila Junior ESC 2019.Foto: TVP

Otroška Pesem Evrovizije je glasbeno tekmovanje, na kateri so sodelujejo izključno mladi pevci, ki so stari od devet do štirinajst let. RTV Slovenija je na Otroški Evroviziji (Junior Eurovision Song Contest) sodelovala le dvakrat, in sicer leta 2014 in 2015. Z Ulo Ložar smo najprej zasedli 12. mesto, z Lino Kuduzovič (leto dni kasneje) pa tretje mesto. RTV se tega festivala uradno ne udeležuje zaradi tega, ker to sodelovanje ni uvrščeno v Programski-Poslovni Načrt za 2019, neuradno pa televiziji ni po godu popoldanski termin.

Razporeditev sedeže in osnutek scenografije v Areni Gliwice.Foto: TVP

Lani je na 16.  Otroški Evroviziji slavila Poljska, ki je s pesmijo Anyone I Want To Be in mlado pevko Roksano Węgiel prepričala gledalce in strokovnjake. Na drugem mestu je končala Francija (Angélina – Jamais Sans Toi), tretje mesto pa je osvojila Avstralija (Jael – Champion).

Kakor koli ... na letošnjem že 17. izboru Junior ESC, ki bo potekal 24. novembra 2019 ob 16. uri, bo tako sodelovalo 19 držav, in sicer Abanija, Armenija, Avstralija, Belorusija, Francija, Gruzija, Irska, Italija, Kazakstan, Malta, Severna Makedonija, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Rusija, Srbija, Španija, Ukrajina in Walles. Trinajst držav je svojega predstavnika že izbralo, šest pa jih še bo. Prav tako bodo vstopnice za ogled šova na voljo od 1. oktobra dalje, cene pa bodo od 5 do 91 evrov.

Arena Gliwice ima nekaj več kot 13.000 sedežev.Foto: TVP
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

25.1.2020

Toše Proeski bi praznoval 39 let

25.1.2020

V katerem predizboru bo v Rotterdamu nastopila Slovenija?

13.1.2020

Tukaj je idealna priložnost; glasujete in izberite novo češko pesem za ESC

20.1.2020

Šved Martin Österdahl je novi ESC nadzornik oz. Executive Supervisor

19.1.2020

Islandija izbira: 10 tekmovalcev, 2 predizbora ter 4 finalisti za zmago

Facebook

Twitter