JUNIOR EUROVISION

Na letošnji otroški Evroviziji 17 držav, tokrat brez Slovenije

20. novembra se bo v Valletti že drugič odvila Pesem Evrovizje. Sicer ne gre za veliki šov, ampak za otroško različico, kjer pojejo mladi pevci, stari od 9 do 14 let. Na tokratnem, že 14. izboru Junior Eurovision Song Contest se bo predstavilo 17 držav, toliko kot lansko leto.

Na odru otroške Evrovizije se bo predstavilo 17 držav. Za zmago se bodo borile naslednje države: Albanija, Armenija, Avstralija, Belorusija, Bolgarija, Ciper, Gruzija, Irska, Italija, Izrael, Malta, Makedonija, Nizozemska, Poljska, Rusija, Srbija in Ukrajina.

"RTV Slovenija letos ne bo sodelovala na Pesmi Evrovizije za otroke na Malti, saj tega projekta ni v finančnem in programskem načrtu za leto 2016," so nam že pred časom zaupali na nacionali radioteleviziji. Neuradno sicer kroži še druga verzija, in sicer naši nacionalni televiziji menda ni najbolj po godu termin izbora, saj se otroška Evrovizija iz sobotnega večera seli v nedeljski popoldanski termin, ki sicer ni najbolj gledan.

Junior ESC 2016 se bo zgodil 20. novembra v Valletti.Foto: Junioreurovision.tv

Slovenija je na otroški Evroviziji sicer nastopila le dvakrat, leta 2014 je naša predstavnica Ula Ložar na koncu osvojila 12. mesto, lansko leto pa je Lina Kuduzović Sloveniji pripela odlično 3. mesto. RTV Slovenija se letošnjega tekmovanja na Malti ne bo udeležila, kako pa bo prihodnje leto, pa je zaenkrat še ena velika uganka.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.2.2020

Skupina The Roop (On Fire) za Litvo; stroka in ljudstvo enotni

16.2.2020

Armenija izbrala Atheno Manoukian

16.2.2020

Norveška kljub težavam s spletnim glasovanjem vendarle izbrala Ulrikke

13.2.2020

Evrovizijski mladi glasbeniki 2020: Kdo vse se je uvrstil v finale?

6.2.2020

Srbija razkrila svoje adute; poslušajte vse pesmi Beovizije 2020

Facebook

Twitter