Na Dunaju tudi semaforji v znamenju ljubezni in tolerance

Pari, ki jih sestavljata moški in ženska, dve ženski ali dva moška, bodo na 49 lokacijah na dunajskih semaforjih zamenjali »osamljenega možiclja«. Na 120 prehodih za pešče bo mesto Dunaj tako spodbujalo toleranco in opravilo znanstveni poskus.

S simpatičnimi parčki želijo pritegniti pozornost. Foto: Alesh Maatko

Spodbujanje tolerance in svetovljanski duh nista edina, ki govorita v prid novi dunajski pridobitvi – projekt budno spremljajo tudi znanstveniki. Vodja magistratnega oddelka za javno razsvetljavo, ga. Vicht, pravi: "Gre za poskus, s katerim želimo preveriti, ali lahko na ta način izboljšamo varnost v prometu." Pred začetkom projekta so namreč na teh lokacijah šteli, kako pogosto se pešči na teh prehodih niso zmenili za rdečo luč na semaforju. S simpatičnimi parčki želijo pritegniti njihovo pozornost.

V mesecu maju in juniju bodo na Dunaju potekale najrazličnejše prireditve. Med njimi najdemo tudi tiste, katerih osnovna ideja temelji na sprejemanju drugačnosti in spodbujanju k strpnosti v družbi: dobrodelna prireditev za boj proti aidsu Life Ball (16. maj), Izbor za Pesem Evrovizije (17. - 23. maj) in Parada ponosa (20. junij).

Njihovi viziji se na različne načine priključuje tudi dunajska mestna uprava. Vodja Magistratnega oddelka za javno razsvetljavo mestne občine Dunaj, Sonja Vicht, je v ponedeljek 11. maja 2015 naznanila, da bodo v prihodnjih dneh na 49 lokacijah poskrbeli za zamenjavo oznak na semaforjih. 120 prehodov za pešče bo tako do konca junija 2015 osvetljenih s simboli rdečih in zelenih parov, ki jih krasi srce.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.2.2020

Skupina The Roop (On Fire) za Litvo; stroka in ljudstvo enotni

16.2.2020

Armenija izbrala Atheno Manoukian

16.2.2020

Norveška kljub težavam s spletnim glasovanjem vendarle izbrala Ulrikke

13.2.2020

Evrovizijski mladi glasbeniki 2020: Kdo vse se je uvrstil v finale?

6.2.2020

Srbija razkrila svoje adute; poslušajte vse pesmi Beovizije 2020

Facebook

Twitter