MMS 2019: Prikupna Mila tudi letos na poletnem festivalskem odru

6. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni, že 39. festival Melodije morja in sonca, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Deveta po vrsti bo na oder stopila prikupna Mila, ki stavi na Lahko sva vse to.

Mila bo na MMS 2019 zapela pesem Lahko sva vse to.Foto: Jadran Rusjan

Mila je izkušena in akademsko izobražena glasbenica poljskih korenin, ki že enajst let živi in ustvarja v Sloveniji. Na Poljskem je študirala klasični klavir in jazz vokal. Sodelovala je z najbolj prepoznavnim glasbenim gledališčem v Varšavi, s Teatrom Studio Buffo. Po selitvi v Slovenijo je nastopala v oddajah Hri Bar, bila pa je tudi pevka hišnega banda v oddaji Spet doma. Leta 2018 je svoje delo nadgradila s prvim singlom v slovenskem jeziku, in sicer z domiselno in udarno skladbo Svoboda, s katero se je udeležila tudi predizbora EME 2018, konec leta 2018 pa je bila Svoboda razglašena za najbolj predvajano skladbo na Valu 202 v letu 2018.

Večina pesmi, ki bodo predstavljene na Milinem novem albumu, je nastala v elitnem varšavskem studiu Black Kiss Records. Na letošnji festival MMS Mila pošilja skladbo Lahko sva vse to, besedilo je napisal Matevž Šalehar, glasbo Mila, aranžma za skladbo pa je prispeval Jani Hace.

Mila je pisanje glasbe za uspešno skladbo prepustila Denisu Horvatu, besedilo pa je spisal Matevž Šalehar – Hamo. Kot kontinuacija uspešnega glasbenega sodelovanja je nastala še pesem Jaz bi šla naprej. Pesem je predstavila na 38. Festivalu Melodije Morja in Sonca v Portorožu. Marca leta 2019 je izdala svoj prvi duet, Sentimentalna, ki ga je zapela z Rokom Ferengjo. Istočasno z založbo Dallas Records pripravlja tudi svoj prvi avtorski album, ki ga je napovedala s skladbo in videospotom Unloved.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

6.1.2020

FeNS 2020 tokrat konec poletja

12.3.2020

MMS 2020: Letos bomo, če bo vse po sreči, slišali 14 novih melodij

9.4.2020

Avditorij Portorož je podaljšal rok za oddajo skladb za 40. festival

10.3.2020

Tradicionalna Poletna noč v znamenju Big Banda RTV Slovenija

3.3.2020

Denis Trap: Mislim, da je slovenska glasba primerljiva s svetovno glasbo

Facebook

Twitter