MMS 2019: 6. julija bo zaživelo 14 novih melodij morja in sonca

Avditorij Portorož se že pripravlja na 39. festival Melodije morja in sonca, ki bo letos v soboto, 6. julija 2019. Organizatorji ob tej priložnosti vabijo vse zainteresirane glasbenike in glasbene ustvarjalce, da se odzovejo na javni razpis (stroka bo izbrala devet skladb), ki je že dostopen javnosti, zadnji rok za prijavo pa je 17. april 2019 ...

Prijavitelji bodo o odločitvi strokovne komisije za izbor obveščeni do 17. maja 2019, izbrana dela pa bodo objavljena na internetnih straneh organizatorjev. Tradicionalni žreb vrstnega reda nastopa na MMS 2019 pa bo predvidoma v mesecu maju, v Avditoriju Portorož.

Na 39. festivalu Melodije morja in sonca (festivalu MMS) bo predstavljenih 14 skladb. Novost letošnjega razpisa je manjše število povabljenih avtorjev ali izvajalcev s strani organizacijskega odbora festivala MMS, ki se je iz 7 znižalo na 5. Strokovna komisija za izbor pa bo med prijavljenimi skladbami izbrala 9 in ne več 7 skladb. Poleg teh bo strokovna komisija za izbor med prijavljenimi izbrala še dve rezervni skladbi in ne več tri kot v preteklosti.

Umetniški vodja 39. festivala MMS je Slavko Ivančić. Foto: Alesh Maatko
Lani je slavila Lea Sirk.Foto: Alesh Maatko

Na javni razpis za MMS 2019 se lahko prijavijo vsi avtorji in izvajalci, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, in sicer lahko avtorji prijavijo največ dve avtorski deli. Skladba, ki je lahko predstavljena v slovenskem ali italjianskem jeziku je lahko dolga največ štiri (4) minute, na odru lahko nastopi največ sedem (7) izvajalcev, vsi izbrani izvajalci, ki bodo svoje skladbo izvedli v živo ob spremljavi festivalskega banda, pa morajo imeti ob nastopu najmanj 16 let. Spomnimo. Lansko leto je na 38. festivalu MMS slavila Lea Sirk, ki je prepričala s pesmijo Moj profil. Na drugem mestu je s pesmijo Kjer pomol poljubi morje končala Manca Špik, tretje mesto pa je osvojila Klapa Semikantá, ki se je predstavila z melodijo Tvoja lepota.

Lea Sirk je lani osvojila najprej Emo nato pa še poletni festival MMS.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

9.2.2020

Sanremo 2020 osvojil Diodato, ki bo zastopal Italijo na Pesmi Evrovizije

8.2.2020

Škandal in moški ravs na Sanremu; Bugo sredi nastopa zapustil oder

8.2.2020

Najboljši med mladimi je na Sanremu 2020 postal Leo Gassmann

6.2.2020

Sanremo preplavila nostalgija ter Georgina Rodriguez in C. Ronaldo

6.2.2020

Ricchi e Poveri z nastopom na odru Sanrema dvignil na noge celo Italijo

Facebook

Twitter