MMS 2016: Kdo bi lahko zmagal na letošnjih melodijah morja in sonca?

V soboto 9. julija, ko Slavko Ivančič praznuje svoj rojstni dan, bo Portorož odet v poletne melodije morja in sonca. Na letošnjem že 36. festivalu, ki s svojim mediteranskim značajem bogati turistično ponudbo, se bo predstavilo 14 izvajalcev, od katerih je bilo sedem povabljenih, sedem pa izbranih.

MMS 2016 bo potekal 9. julija v amfiteatru Avditorija Portorož. (Foto: Alesh Maatko) Organizatorji so predstavili potek letošnjega festivala. (Foto: Alesh Maatko) Tekmovalci letošnjega festivala MMS 2016. (Foto: Alesh Maatko) 1. Alya bo nastopila kot prva ... (Foto: Alesh Maatko) 2. Številka 2 za Bomb Shell. (Foto: Alesh Maatko) 3. Best Company & Bobby Rosso gredo na oder kot tretji. (Foto: Alesh Maatko) 4. Francesco Squarcia & Miriam Monica  (Foto: Alesh Maatko) 5. Dare Kaurič (Foto: Alesh Maatko) 6. Polona Furlan (Foto: Alesh Maatko) 7. Majda Arh (Foto: Alesh Maatko) 8. Namesto Nuške je osmico izžrebala Klavdija iz Avidtorija Portorož. (Foto: Alesh Maatko) 9. Steffy in Gregor Ravnik (Foto: Alesh Maatko) 10. Anja Hrastovšek (Foto: Alesh Maatko) 11. Kalamari (Foto: Alesh Maatko) 12. Petra Polak (Foto: Alesh Maatko) 13. Orter (Foto: Alesh Maatko) 14. Kot zadnja bo nastopila Manca Špik  s Kvatropirci (Foto: Alesh Maatko) Polona Furlan, Alya in Manca Špik (Foto: Alesh Maatko) Alya, Dare Kaurič, Majda Arh, Kalamari in Marino Legovič (Foto: Alesh Maatko) Steffy in Gregor Ravnik, Dare Kaurič, Petra Polak, Miriam Monica (Foto: Alesh Maatko) Matjaž Švagelj (Kalamari) in Slavko Ivančič (Foto: Alesh Maatko) Slavko Ivančič, umetniški vodja festivala. (Foto: Alesh Maatko) Na koncu je sledilo še skupinsko fotografiranje. (Foto: Alesh Maatko) Na koncu je sledilo še skupinsko fotografiranje. (Foto: Alesh Maatko) MMS 2016 bo potekal 9. julija v Portorožu. (Foto: Alesh Maatko)

Melodije morja in sonca, ki že več let živijo in ne životarijo, so zanimive tudi zaradi tega, saj je ob njih poskrbljeno še za bogat spremljevalni program, ki se dogaja nekaj dni pred festivalom. Melodije morja in sonca so tako razširjene na več dni in ne samo na en glasbeni večer. S tem je poskrbljeno za še dodatno zabavo, glasbeniki pa imajo možnost, da se predstavijo širši javnosti.

Na tradicionalni predstavitvi izvajalcev ter na žrebanju vrstnega reda so organizatorji najprej predstavili letošnjo, že 36. izvedbo, ki se bo zgodila v soboto, 9. julija v Avditoriju Portorož, nato pa so izvajalci izžrebali svoje 'startne' številke. Glede na dober obisk v preteklih letih vsi skupaj tudi letos pričakujejo, da bo glasbeni amfiteater poln do zadnjega kotička ter da bomo uživali in se zabavali na še enem festivalskem večeru, ki ima res bogato tradicijo. Poleg štirinajstih skladb bo poskrbljeno še za bogat spremljevalni program, ki bo namenjen izjemnemu besedilopiscu Dušanu Velkaverhu.

Slavko Ivančič, umetniški vodja festivala MMS 2016.Foto: Alesh Maatko

Izborna komisija v sestavi Slavko Ivančić (predsednik komisije), Lada Tancer, Mojca Menart, Ivo Umek in Blaž Maljevac je 20. aprila 2016 izbrala 17 od 47 prispelih skladb. Izvajalci se bodo potegovali za veliko nagrado MMS 2016 in nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo, priredbo, izvedbo in nagrado za obetavnega izvajalca oz. avtorja - nagrado Danila Kocjančiča.

"Veste, 9. julija bo velika fešta. To je moj rojstni dan in tu so Melodije morja in sonca. Sem prav ponosen, ko vidim vsa ta zveneča imena, kot so Alya, Kalamari, Polona Furlan, Manca Špik ... in Majda Arh. Najbolj pomembno se mi zdi to, da glasbeniki nastopajo na tem festivalu, saj je slovenska glasba fenomenalna in edinstvena. In ravno zaradi tega je potrebno nastopati pred širšim občinstvom, da te ljudje opazijo in spremljajo, poleg tega pa je nastop na takšnem festivalu za vsakega glasbenika velik in pomemben trenutek," je med drugim povedal Slavko Ivančič, ki je še dodal, da komaj čaka, da bo nekoč znova tekmoval na Melodijah morja in sonca.

Vrstni redIzvajalecNaslov skladbe
1.AlyaTi
2.Bomb ShellNarobe svet
3.Best Company & Bobby RossoPortorož, poleti dušo meni daš
4.Francesco Squarcia & Miriam MonicaP'n'P (Portorose e Pirano)
5.Dare KauričNa ta lep in sončen dan
6.Polona FurlanVoda
7.Majda ArhOn je odšel
8.Nuška DraščekRada bi
9.Steffy in Gregor RavnikGlasba
10.Anja HrastovšekŽelja
11.KalamariLepo je
12.Petra PolakBrez dotika
13.OrterZaprta v grad
14.Manca Špik in KvatropirciPesem
Velika nagrada MMS čaka na novega zmagovalca.Foto: Alesh Maatko

Festival bo tudi letos prenašala nacionalna televizija. Odgovorni urednik razvedrila Mario Galunič pravi, da je za televizijo to velik zalogaj, k projektu pa bodo pristopili odgovorno in na podoben način kot pretekla leta, med drugim tudi s sodobno tehniko.

In za zaključek, da ne pozabimo. Festival Melodije morja in sonca je poseben že zaradi tega, ker je eden redkih, ki se ne skriva v televizijskih studiih, ampak je v celoti odprt za širšo javnost, kar se vsako leto vidi po izjemno lepem obisku, da o razprodanem Avditoriju Portorož niti ne govorimo. Torej, na snidenje 9. julija v Portorožu oziroma kakšen dan ali dva prej, ko se bodo v Portorožu s svojimi skladbami predstavili še letošnji tekmovalci ...

Ob zaključku žrebanja vrstnega reda je sledilo še skupno fotografiranje.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

6.1.2020

FeNS 2020 tokrat konec poletja

12.3.2020

MMS 2020: Letos bomo, če bo vse po sreči, slišali 14 novih melodij

9.4.2020

Avditorij Portorož je podaljšal rok za oddajo skladb za 40. festival

10.3.2020

Tradicionalna Poletna noč v znamenju Big Banda RTV Slovenija

3.3.2020

Denis Trap: Mislim, da je slovenska glasba primerljiva s svetovno glasbo

Facebook

Twitter