Mineva 13 let, odkar nam je Alenka Gotar prvič pripela finale

Bil je 10. maj 2007. V Hartwall Areni se je zgodil predizbor, kjer se je predstavilo 28 držav in kjer smo držali pesti za Alenko Gotar, kjer se je predstavila s pesmijo Cvet z juga. Tiste leta še ni bilo dveh preizborov, ampak le eden. Najboljpih deset iz tega večera se je uvrstilo v sobotni veliki finale, med njimi pa je bila tudi naša Alenka!

Alenka Gotar in Andrej Babić po razglasitvi rezultatov.Foto: Alesh Maatko

"13 let nazaj je Slovenija slavila. Še nikoli prej se nismo uvrstili v finale Eurosonga. Najbolj nore sanje so se uresničile. Ko smo prišli v Helsinki, jih večina ni verjela v nas, jaz pa sem si rekla: "Slovenija te je izbrala, da oder greš za ta samo 2-milijonski narod. Zaslužijo si najboljše!" Šla sem na oder, dala vse od sebe in skupaj s svojo ekipo z avtorjem Andrej Babićem Evropi pokazali, da Slovenci znamo peti," je ob tej priložnosti na družbenih omrežjih zapisala Alenka Gotar, ki pa so jo letos zavrnili na Emo.

Alenka Gotar na evrovizijskem odru v Helsinkih 2007.Foto: Alesh Maatko

Alenka Gotar je s skladbo Cvet z juga v četrtkovem predizboru zasedla 7. mesto (izmed 28 držav), v velikem finalu pa je končala na 15. mestu (izmed 24 najboljpih držav).

13 let kasneje sta v glavna akterja v karanteni, vsak v svoji državi - Alenka v Sloveniji, Andrej na Hrvaškem - naredila, kot je zapisala Gotarjeva, najlepši cover pesmi Cvet z juga. "Hvala, Andrej, da si mi poklonil najlepšo pesem v mojem življenju, hvala Slovenija, da ste mi izkazali zaupanje ter me poslali kot svojo predstavnico na Finsko," je še zapisala Alenka Gotar.

Alenka Gotar je leta 2007 na Gospodarskem razstavišču osvojila Emo.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

27.2.2021

Razkrita še zadnja skrivnost; to je nova evrovizijska pesem Ane Soklič

26.2.2021

Ema 2021: Od zlatih časov do Lee Sirk, Nejca Šmita in Ane Soklič

7.2.2021

Ema 2021: Je pod skladbo Ane Soklič podpisan znani Američan?

5.2.2021

Ema 2021: Skladba za Ano izbrana; Nejc Šmit in Lea Sirk bosta voditelja

25.1.2021

Se Raiven vrača na Emo 2022? Poglejte, kaj odgovarja glasbenica

Facebook

Twitter