Med ikoničnimi kostumi izstopa tudi evrovizijska oprava Rebeke Dremelj

Glede na to, da Evrovizijo spremljamo z očmi, si večkrat zapomnimo predvsem evrovizijske kostume, ob katerih ostanemo tu in tam celo brez besed. Poleg tega imamo tu še nizozemsko evrovizijsko spletno stran, ki vsako leto glasuje še za najslabše oblečenega izvajalca preteklega izbora. No, na srečo slovenski predstavniki še niso najslabše oblečeni.

Rebeka Dremelj na ESC odru 2008.Foto: Eurovision.tv

So pa zato na uradni evrovizijski spletni strano opazili našo Rebeko Dremelj, ki nas je zastopala na Pesmi Evrovizije 2008 v Beogradu. Našo glasbenico so takrat na odru spremljale vokalistke Sandra Feketija, Jelena Majić in Marina Durović ter še dva plesalca Matej Bedič in Željko Božič. Obleko za evrovizijski nastop pa je oblikovala Urša Drofenik, ki si je vse skupaj zamislila tako, da je bila pod Rebekinim srebrnim plaščem, s katerim je bila vklenjena v verige, skrita zeleno-vijolična oblekica ...

Tudi o Nušini obleki se je veliko govorilo ...Foto: Agencija Ekskluzivno

O Rebekini obleki je bilo sicer veliko različnih mnenj ... na evrovizijskem odru pa je še kako znano, da se pevke pogosto odločijo pritegniti pozornost tudi s slačenjem vrhnjih delov oblačil, pod katerimi so še atraktivnejša. Takih primerov je bilo na evrovizijskih odrih ogromno, zagotovo pa se vsi skupaj spomnimo hrvaške Danijele, ki je s pesmijo Neka mi ne svane zasedla odlično peto mesto. K njenemu nastopu je veliko pripomoglo tudi slovito črno ogrinjalo s kapuco, ki se ga še danes marsikdo spominja. Poleg tega pa je odmeval tudi evrovizijski kostum Nuše Derenda, kjer so se mnogi vtaknili v barvno kombinacijo, ki je bila menda preveč kričeča.

Zanimiva je bila tudi Alenkina obleka z led lučko.Foto: Alesh Maatko

Za konec je tu še zmagovalka Pesmi Evrovizije 2002, Marie N, ki tudi ni skoparila s presenečenji glede svojih oblačil. Na odru se je pojavila kot zapeljiv moški plesalec, oblečena v belo moško obleko, mnogi so dejali, da je spominjala celo na Rickyja Martina. Počasi je slekla suknjič, proti koncu pa so ji plesalci slekli še vse ostalo. Pozornost je pritegnila z rožnato oblekico, ki se je na koncu raztegnila do tal ... kar je bilo dovolj takrat zmagovalna kombinacija.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

27.11.2012

Slovenija na ESC: Z uvedbo polfinala smo se začeli utapljati v povprečju

27.2.2021

Evrovizijska melodija skozi čas; to so voditelji in to so vsi zmagovalci

24.2.2018

Slovenija na Evroviziji: Trikrat sedmi, v finalu 6-krat, brez finala 10-krat

10.2.2018

Takle mamo, ko pustne maske zavzamejo veliki evrovizijski oder

6.2.2021

Poslovil se je madžarski evrovizijski predstavnik (pevec AWS) iz leta 2018

Facebook

Twitter