Mario Galunič in Jože Robežnik gostitelja letošnje Popevke

Po vročem poletju bomo v jesen stopili lahkotno in glasbeno. Letošnja Popevka 2019, ki jo bosta prvič skupaj vodila televizijska voditelja Mario Galunič in Jože Robežnik, bo v nedeljo, 15. septembra, ob 20 uri, v neposrednem prenosu bo festival možno spremljati na TV SLO 1, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper in Radiu Maribor ter na RTV 4D.

Na festivalu boste slišali 11 novih slovenskih popevk.Foto: RTV Slovenija / Adrijan Pregelj

V studiu 1 TV Slovenija se bo predstavilo 11 novih skladb. Vse popevke bodo izvajalci odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla in Žige Pirnata, ki bo dirigentsko paličico prevzel pri dveh skladbah. Glede na izvedbene zahteve posameznih skladb je programsko-produkcijska ekipa festivala Popevka določila naslednji vrstni red nastopajočih: Eva Boto in Gašper Rifelj (Dovolj je poletja), Rok Lunaček (Ljubezen), Vudlenderji (Kam bi šla), Ajda Stina Turek (V melodiji večnega duet), Amadea Begovič (Res čudovito je), 2B (Ko bi jaz), Ana Soklič (Temni svet), Sergije Lugovski (Zdaj je, kar je), Julija Lubej (Midva), Eva Hren (Šesti čut) in Dare Kaurič & New Swing Quartet (Kam je vsa ljubezen šla?).

Poleg tega bodo podelili šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Izvajalec, ki bo prejel največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejel veliko nagrado občinstva.

»Popevke ne vodim prvič in seveda sem si želel, da bi bil letošnji festival tudi zame izziv in nekaj novega. Več kot navdušen sem bil nad idejo, da to delo opraviva skupaj z Jožetom, zanj bo to prvi skok na festivalski oder, zame pa skok v neznano, kar imam rad in celo potrebujem. Najini vlogi bosta gotovo različni, kot sva si tudi različna kot voditelja in človeka, a kljub vsemu sem prepričan, da se bova odlično dopolnila. Za vse nasvete glede Jožeta, se bom obrnil na Bernardo. Najbrž bo Jože storil isto,« je pred letošnjo Popevko povedal Mario Galunič in napoveduje zanimiv spremljevalni program: »Povemo lahko, da smo vse izvajalce postavili pred težko nalogo. Poslali smo jim vse popevke, ki so bile kadar koli zapete na festivalu in izbrati so si morali eno, ki jim je posebej blizu. S katero jih povezuje zgodba, prigoda, morda usodno srečanje. Rezultat te ankete je presenetljiv in navdihujoč. Razkrili ga bomo po koncu tekmovalnega dela.«

Jože Robežnik, ki je že vajen vodenja v živo, saj že peto leto krajša nedeljske popoldneve v oddaji Vikend paket, se bo tokrat postavil v vlogo voditelja festivala Popevka. Zaupal nam je zanimivo anekdoto povezano s slovensko popevko: »V medijih se pogosto zgodi, da me preimenujejo v Jureta. Celo dober prijatelj se po vrčku ali dveh pogosto zmoti. (Seveda ne bom o imenih ... Ker nočem, da bi se Darko čutil izpostavljenega ...) Predvidevam, da je to zaradi Jureta Robežnika, znanega skladatelja, ki velja za enega od štirih najpomembnejših ustvarjalcev iz zlatih let slovenske popevke. Zato upam, da se bodo z mojim vodenjem festivala, zmote v (pre)imenovanju rešile in bom končno le Jože Robežnik.«

Voditelja Popevke 2019, Jože Robežnik in Mario Galunič.Foto: Adrijan Pregelj
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

6.1.2020

FeNS 2020 tokrat konec poletja

12.3.2020

MMS 2020: Letos bomo, če bo vse po sreči, slišali 14 novih melodij

9.4.2020

Avditorij Portorož je podaljšal rok za oddajo skladb za 40. festival

10.3.2020

Tradicionalna Poletna noč v znamenju Big Banda RTV Slovenija

3.3.2020

Denis Trap: Mislim, da je slovenska glasba primerljiva s svetovno glasbo

Facebook

Twitter