Maja Keuc si je spremenila ime ter več kot presenetila na Emi

Maja Keuc, ki je s svojo prisotnostjo predramila slovensko glasbeno sceno, je septembra 2012 odšla na študij solo petja na prestižno Akademijo za ples in glasbo Codart v Rotterdam, kjer dela predvsem na izpopolnjevanju svojega artističnega izraza.

Maja Keuc na odru Eme 2014 ... (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko) Ula Furlan in Maja Keuc (Foto: Alesh Maatko)
Maja v novi glasbeni zgodbi Close to you.Foto: Alesh Maatko

A ker se je Maja Keuc zaradi 'ljubezni svojega življenja' preselila v Stockholm, študij drugega letnika poteka pretežno na daljavo. V švedski prestolnici namreč sodeluje s skupino publishing agencij Scandinavian Songs ter s fantom Jonahom Nilssonom, ki je klaviaturist in pevec švedske funk jazz fussion skupine Dirty Loops. Skupina je svetovna YouTube senzacija, saj je s priredbami znanih pop skladb prepričala tudi največja svetovna glasbena imena. Jonah kot izvrsten glasbenik sodeluje z največjimi, kot so David Foster, Stevie Wonder, k sodelovanju pa ga je povabil tudi Quincy Jones.

Keučeva je ob dnevu žena, na letošnjem izboru Ema, premierno predstavila novo skladbo Close to you, za katero je, kot vedno, naredila vokalno melodijo sama, besedilo podpisuje skupaj z Anno De Volder, avtorja glasbe pa sta Maria Marcus in Jonah Nilsson. Maja se je z ekipo glasbenikov izjemno ujela, saj so našli skupno glasbeno vizijo, mistično, atmosfersko indie/pop/r’n’b glasbo, kjer je v ospredju vokal z izrazito menjavo dinamike. 

Za Majin styling skrbi DH Fashion oziroma David Hojnik..Foto: Tibor Golob
Na Emi je predstavila novo pesem.Foto: Alesh Maatko

"Ta skladba je le začetni rezultat našega sodelovanja in konkretnih idej za nove imamo že kar nekaj. Inspiracija za besedilo izvira iz najine situacije - zveze na daljavo, saj sem jaz zaradi študija, on pa zaradi turnej, veliko zdoma, v mislih in srcih pa sva si vedno blizu," pravi zaljubljena Maja, ki se te dni znova mudi v Sloveniji, kjer jo do odhoda v Stockholm čaka še nekaj nastopov.

Njen čuten in samozavesten nastop je bil prava glasbena poslastica, pa tudi paša za oči, saj je v stylingu mladega slovenskega oblikovalca nakita in oblek DH Fashion, Davida Hojnika, izgledala lepše kot kdajkoli doslej.

V tujini se Maja po novem pojavlja z imenom AMAYA, kar pomeni v hindujščini iluzija, v japonščini pa ‘nočni dež’. "Sprememba imena je bila potrebna zaradi večje prepoznavnosti v tujini, predvsem pa zato, da nimajo težav z izgovarjanjem priimka, saj je le to za njih misija nemogoče in izumljajo vse možne variacije na temo Keuc," se ob tem nasmeje Maja in obljubi, da se kmalu vrne z novimi projekti.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

9.5.2021

Ana Soklič po prvi vaji: Fokusiramo se na vsebino, ki jo skladba nosi

8.5.2021

Rotterdam 2021: Tako je izgledala Anina vaja – od kozmosa do oceana

3.5.2021

Ana Soklič na poti v Rotterdam z novo različico skladbe Amen

29.4.2021

Tako zveni veličastna različica evrovizijske skladbe Amen

27.2.2021

Razkrita še zadnja skrivnost; to je nova evrovizijska pesem Ane Soklič

Facebook

Twitter