Ema Freš 2020, 2. krog, tretji par: Zmagovalka je ... Alfirev

V drugem krogu so kot tretji par še eno priložnost dobili Alfirev (Črno bela lika) in zasedba Soulution (Eno). Prek spletne ankete so se glasovalci na koncu odločili za pevko Alfirev.

Ema Freš, prvi in drugi krog

Od 4. novembra sta se ob ponedeljkih, torkih in sredah predstavila po dva izvajalca. Glasovalci so nato izbrali vsak dan enega, ki se je uvrstil v petkov izbor. Izmed treh zmagovalcev dneva so glasovalci ob petkih v novem krogu glasovali za zmagovalca, ki je prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca sta bila dva, saj je drugega izbrala še strokovna komisija. Izmed 18 izvajalcev je bilo tako šest takšnih, ki so se v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Ema Freš. Ostalih 12 izvajalcev pa je s 25. novembrom dobilo še eno priložnost.

Kdo je Alfirev? "Vse se je začelo, ko se me starši prisilili igrati kitaro in klavir, moja želja pa je bila igrati flavto. Z nekaj akordi, ki so mi ostali od mučnih vaj, sem začela pisati avtorsko glasbo. Petja takrat nisem jemala resno, s pisanjem pesmi pa sem samo izražala svoja čustva. Včasih se je zdelo, da je moj oče bolj navdušen nad mojim delom kot sama, zato se je dogovoril za nekaj snemanj v studiu, vendar so se vsa končala z jokom, ker sem bila zelo sramežljiva. Odločila sem se, da želim svoje petje izpiliti, zato sem poiskala pomoč Marjetke Vovk. Skozi leta sem napisala veliko besedil. Svoje pesmi sem pokazala prijateljicam, ki so me prepričale o tem, da nekaj celo objavim na spletni strani SoundCloud. Prek omenjene platforme sta me odkrila producenta Patrik Šimenc in Žan Vončina. Navezali smo stik in po nekaj dneh že pridno snemali v studiu. Tako je nastala pesem Črno Bela Lika, s katero se tudi prijavljam na Emo Freš," pravi umetnica.

Tretji par drugega kroga: Soulution in AlfirevFoto: Promo foto

Komentatorji in glasovanje

Izbor Ema Freš vodi pet komentatorjev, in sicer Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec, Maja Pinterič in Rebeka Tomc. Komentatorji nato vsak dan komentirajo dva tekmovalca, s tem da nimajo vpliva na glasovanje. Glasovanje poteka med 10. in 20. uro, in sicer v spletni anketi, dnevnega zmagovalca pa nato objavi RTV Slovenija preko družbenih omrežij.

Fantovska skupina Soulution je štiričlanska zasedba, ki deluje eno leto, in sicer od novembra 2018. Skupino sestavljajo štirje vokalisti Luka Cvetičanin, Arni L. Cindrič, Matevž Derenda in Patrik Mrak, ki pa jih spremlja tudi na kitari. Prepoznavni so po svojih akustičnih priredbah ameriških in britanskih glasbenikov, pojejo vse od popa do countryja.

Fantje s svojim štiriglasnim petjem in harmonijami gostujejo v različnih lokalih, na prireditvah in tudi na prostem po vsej Sloveniji. Septembra letos je skupina izdala svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom Naj ne čakam te, te dni pa se skozi Ema Freš borijo za vstopnico na Emo 2020.

Razpored tekmovanj za Emo Freš.Foto: RTV Slovenija

Zmagovalka dneva je ... (razglasitev rezultatov, posodobitev novice ob 20:15)

Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 10. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva - po mnenju anketnih glasovalcev - postala Alfirev, ki je stavila na pesem Črno bela lika.

Na koncu je prepričala Alfirev.Foto: Promo foto
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.9.2020

Evrovizijski Tih deževen dan v novi preobleki z Jadranko Juras

13.7.2020

Bi želeli, da Ana Soklič na ESC 2021 odpoje vašo pesem? Tu je priložnost

16.5.2020

RTV Slovenijo bo na Pesmi Evrovizije 2021 zastopala Ana Soklič

16.5.2020

Najboljša slovenska evrovizijska pesem je No One od Maje Keuc

14.5.2020

Ana Soklič razkrila, kako bi izgledal ESC nastop v Rotterdamu

Facebook

Twitter