PROMOCIJSKO SPOROČILO

Legendarni Manner za vse svoje izdelke prejel certifikat Fairtrade

Avstrijsko družinsko podjetje Manner že od leta 2020 za izdelavo slaščic lastne blagovne znamke uporablja 100 % certificiran in trajnostno pridelan kakav. Naslednji pomemben korak na tem področju pa sledi letos, saj bodo vsi Mannerjevi izdelki prejeli pečat Fairtrade.

Manner je podjetje z več kot 100-letno tradicijo.Foto: Promo foto

Za tradicionalno družinsko podjetje Manner trajnost predstavlja več kot le razlog za uspešno prodajo izdelkov, saj se kaže tudi skozi ključne vrednote podjetja. Že leta 1890, ko je bilo podjetje ustanovljeno, so bili v ospredje postavljeni visoka kakovost, trajnostno pridelan kakav in cenovno dostopne slaščice. Od takrat je kakav kot najpomembnejša surovina osrednja tema Mannerjeve trajnostne strategije. Leta 2012 se je podjetje zavezalo, da bo do leta 2020 vse izdelke lastne blagovne znamke izdelovalo izključno le iz trajnostno pridelanega kakava, naslednji korak pri uresničitvi zaveze pa je še certifikat Fairtrade.

Alexander Lipovšek, managing director SE EuropeFoto: Promo foto

»Prilagoditev in posodobitev bosta potekala postopoma. Nova embalaža izdelkov bo namreč prejela pečat Fairtrade, namen takšnega postopka pa je, da se sprememba izpelje na okolju čim bolj prijazen način. Tako ne bo prišlo do dodatnih odpadnih produktov. Hkrati pa nam je pomembno, da ljudje, ki pridelujejo kakav za naše izdelke, prejmejo pošteno plačilo. S pečatom na embalaži bomo tako postali vidni kot družbeno odgovorno podjetje,« je dejal Alexander Lipovšek, direktor Manner za JV Evropo. Pečat Fairtrade imajo že čokoladne banane Casali in Mozartove kroglice Victorja Schmidta, ostali Mannerjevi izdelki pa bodo pečat prejeli do konca leta 2021.

Manner aktiven tudi na področju vpetosti v socialno okolje

Leta 2013 so pod sloganom »Skupaj posladkajmo življenja otrok« sklenili partnerstvo z SOS-Kinderdorf. Podjetje je namenilo sredstva za vas Abobo Gare na Slonokoščeni obali, s čimer tamkajšnjim otrokom omogoča izobraževanje in varstvo.

Manner aktiven tudi na področju vpetosti v socialno okolje.Foto: Promo foto

Sorodne novice

1.3.2021

Medicinske sestre namesto ljubezni hudomušno pojejo: Test je obvezen

25.2.2021

Z igro senc in luči v videu je Anni uspelo poudariti zgodbo Zgodbe

25.2.2021

33 zlatih odličij GZS za najboljše pekovske izdelke družbi Don Don

22.2.2021

Nepozabnih Nininih 15 let z Bleda

20.2.2021

Nino Ošlak razkril, kako drugačen bo njegov letošnji nov album

Facebook

Twitter