Kje bo 65. Izbor za Pesem Evrovizije 2020 bo znano avgusta

Evrovizijski izbor 2020 bodo skupaj organizirale tri nacionalne nizozemske radiotelevizije, in sicer NPO, AVROTROS in NOS, v sodelovanju z EBU. Kje in kdaj bo izbor zaenkrat še ni znano. Je pa znano, da si želi Pesem Evrovizije organizirati devet nizozemskih mest, ki morajo do 10. julija oddati ponudbo, nato pa bodo izbrali najboljšega ponudnika.

Duncan Laurence je osvojil ESC 2019.Foto: Alesh Maatko

V prvem krogu je zanimanje izrazilo devet nizozemskih mest, in sicer Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leeuwarden / Friesland, Maastricht / Limburg, Rotterdam in Utrecht. Ta mesta morajo do 10. julija organizatorjem obrazložiti, zakaj so najbolj idealno mesto za izvedbo Pesem Evrovizije. NPO, AVROTROS in NOS bodo nato pregledali celotno dokumentacijo, najbolj pa bodo pozorni na lokacijo, dvorano, tehnične zmogljivosti dvorane, hotelske in ostale nastanitve, infrastrukturo in seveda dostopnost.

Duncan Laurence je Nizozemski pripel četrto zmago.Foto: Alesh Maatko

Za sodelovanje na Pesmi Evrovizije 2020 je zaenkrat izrazilo željo že 24 držav, a med njimi še ni naše nacionalne RTV hiše, ki pa se bo, zagotovo prijavila pravočasno, že zaradi tega, ker je bil letos izjemen odziv nad Zalo in Gašperjem, prav tako pa je pri nas izbor še vedno najbolj gledana oddaja.

Prav tako bodo v tem času, v sodelovanju z zvezo EBU, po vsej verjetnosti določili tudi evrovizijski datum, ki ga morajo uskladiti še z ostalimi mednarodnimi športnimi dogodki (predvsem je tu UEFA), in sicer z razlogom, da se ne podvajajo datumi oziroma, da večje prireditve ne potekajo istočasno. Ravno zaradi tega se govori o 12., 14. in 16. maju 2020, vendar je to še vedno neuradno. Kakor koli, oddahnimo se od evrovizijske zgodbe, za nove glasbene dogodiščene je/bo še več kot preveč časa.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.2.2020

Skupina The Roop (On Fire) za Litvo; stroka in ljudstvo enotni

16.2.2020

Armenija izbrala Atheno Manoukian

16.2.2020

Norveška kljub težavam s spletnim glasovanjem vendarle izbrala Ulrikke

13.2.2020

Evrovizijski mladi glasbeniki 2020: Kdo vse se je uvrstil v finale?

6.2.2020

Srbija razkrila svoje adute; poslušajte vse pesmi Beovizije 2020

Facebook

Twitter