Kam je vsa ljubezen šla? Dareta Kauriča in New Swing Quarteta

Kam je vsa ljubezen šla? so se na festivalu Popevka 2019 spraševali Dare Kaurič in člani zasedbe New Swing Quartet. Tak naslov namreč nosi skladba, s katero so se predstavili poslušalcem in gledalcem na letošnji izvedbi tega legendarnega festivala. Avtor glasbe je Dare Kaurič, levji delež teksta pa je napisal Daretov kolega Rok Lunaček.

Dare Kaurič in člani zasedbe New Swing Quartet.Foto: Matjaž Kosmač
Dare KauričFoto: Matjaž Kosmač

Blues-soul skladba je bila prava poživitev tokratne Popevke, saj je s svojo pozitivo, ritmom in samosvojem temperamentu, odstopala od ostalih, mirnejših tekmovalnih skladb. Gotovo je tudi to eden izmed razlogov, da je bila skladba med gledalci in poslušalci tako dobro sprejeta. Pod aranžma skladbe se podpisuje Dare Kaurič, celotni vokalni del kvarteta pa je napisal Tomaž Kozlevčar.

Dare se je že času nastajanja skladbe poigraval z idejo, da bi se mu proti koncu skladbe pridružil vokalni kvartet. Ker pesem diši po soulu in gospelu je bila logična izbira, da pokliče najboljšo zasedbo na tem področju - New Swing Quartet. Beseda je dala besedo, nota je dala noto in legendarni kvartet je dodal svoje razpoznavne vokale, s katerimi so še dodatno nadgradili celotno zgodbo. In da ne bo ostalo samo pri audio izvedbi so fantje, pod režisersko taktirko Janija Pavca, posneli videospot, ki si ga že lahko ogledate spodaj. Ustvarjalci upajo, da vam bo zabavna zgodba, v kateri se Dare prelevi v mehanika, všeč.

Njihova pesem je na koncu osvojila 5. mesto.Foto: Matjaž Kosmač
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

6.1.2020

FeNS tudi to poletje v Kopru

2.1.2020

Francesco Gabbani in Raphael Gualazzi v boj za novo ESC zgodbo

7.12.2019

Zmagovalec Slovenske note s prvo skladbo; napisal jo je Alex Volasko

17.11.2019

Denis Trap v videu ponazoril, kaj lepega se mu dogaja po zmagi

1.11.2019

Kako sledite šestemu čutu? Skozi zgodbo odgovor ponuja Eva Hren

Facebook

Twitter