Kako si zasedba Flora & Paris predstavlja 'domačo vas'?

Po dobrem letu ustvarjalnega premora skupina Flora & Paris predstavlja skladbo Domača vas, ki je bila posneta v studiu RSL Novo mesto, produciral in miksal pa jo je Tomaž Maras.

Flora & ParisFoto: Promo foto / Menart Records

»Pet let je odkar sem zaradi študija in dela zapustil domačo vas. Če je ne bi, se v resnici nikoli ne bi zavedal kaj ponuja in koliko mi pomenijo dom, družina, stari prijatelji ter nešteti spomini vezani na slednje. Video za pesem je bil posnet v mojih krajih in naj bo poklon vsemu temu. Hvala Juretu in Roku, da sta ustvarila eno mojih ljubših skladb,« je o pomenu pesmi povedal pevec skupine Žan Libnik. Pri novi skladbi Domača vas je tudi tokrat sodeloval Rok Lunaček, ki je s skupino sodeloval že pri čudovitih, izpovednih skladbah Potujem sam in Naša bajta. Tudi tokrat podpisuje besedilo, avtor glasbe pa je virtuoz na harmoniki, Jure Tori, ki s svojim zvokom ustvarja številne glasbene zgodbe.

Skupina Flora & Paris predstavlja nostalgično skladbo Domača vas.Foto: Promo foto / Menart Records

Slovenska skupina Flora & Paris ki je svoje začetke osnovala pred sedmimi leti s takratno pevko Floro Emo Lotrič, ki je bila izbrana prav zaradi nežnosti svojega glasu. Zdaj pa se Žanu pri nekaterih pesmih pridruži Nika Zore, ki popestri pesmi tudi s svojim ukulelejem in akustično kitaro.

Skupina vrhunskih glasbenikov je kmalu predstavila debitantski album 'Jutranja rosa' se uspešno predstavila tudi na številnih glasbenih festivalih in nadaljevala svoje poslanstvo – ustvarjanje kvalitetne slovenske glasbe, ki se spogleduje tudi s folk in etno prvinami.

»Že dolgo sem imel to melodijo v glavi, dokončno pa sem jo razvil ko sem začutil, da bi pesem ustrezala skupini Flora & Paris. Ko pa je Rok Lunaček ponovno prispeval prelepo besedilo, sem iz klavirja presedlal na harmoniko in pesem je postala slovenska, naša,« je povedal Jure. O ponovnem sodelovanju s skupino pa je Lunaček povedal: »Z Juretom Torijem sva že neštetokrat sodelovala, tale nova, pa mi je od vseh besedil, ki sem jih spisal za Flora & Paris, najljubša. Najbrž smo vsi ljudje trenutno v čustvenem obdobju, ko domači kraj pomeni še mnogo mnogo več kot je doslej. Izredno pitna skladba, ki me vsakič zadene nekje globoko.«

Videospot je bil posnet pod taktirko Matica Oblaka v Zgornjem Razboru na Koroškem.

Sicer pa boste lahko skupino videli tudi v živo, že 16. septembra ob 19.30 v Ljubljani, v sklopu Festivala glasbe in komedije pri Kolovratu.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.9.2020

To je prva pesem, ki jo je nekdanji evrovizijec Omar Naber uglasbil sam

16.9.2020

Vili Resnik z Erosi v domoljubni zgodbi, ki jih še kako manjka

14.9.2020

Ko sem slišal to pesem, so se mi prižgali čustveni senzorji, pravi Rifelj

8.9.2020

To je osebno-izpovedna ljubezenska zgodba zmagovalca Slovenske note

5.9.2020

Nino Ošlak se počuti kot 23-letni fant, pameti pa ima za vsaj 40 plus

Facebook

Twitter