SANREMO

Kaj se bo zgodilo s festivalom Sanremo; nova lokacija, nov termin?

Kot poročajo italijanski mediji, bi lahko bil priljubljeni festival Sanremo, ki je lani dopolnil 70 let, prestavljen tako za nekaj tednov kot tudi na novo lokacijo. Vzrok je, kot pišejo, pojav koronavirusa, ki je še kako prizadel sosednjo Italijo, ki se že pripravlja na 71. festivalsko edicijo, za katero vsi upajo, da se bo odvila po načrtih ...

Scenografija jubilejnega Sanrema 2020.Foto: RAI

"Festival bo vsekakor prestavljen za nekaj tednov," je bilo slišati iz nedavne predstavitve programov televizije RAI za leto 2021. To pomeni, da bi lahko bil Sanremo 2021 ali konec februarja ali pa celo marca. Če bi bil festival sredi marca, bi Italija zamudila rok za prijavo na ESC 2021, tako da obstaja opcija, da bi televizija sama izbrala ESC predstavnika. Zaenkrat je tako še prerano govoriti, kako in kdaj se bo vse skupaj odvilo, saj je še nekaj časa za razmislek.

Amadeus in Roberto Benigni na Sanremu2020.Foto: RAI

Nazadnje slavil Diodato

70.  festival Sanremo 2020 je osvojil Antonio Diodato, ki je prepričal s pesmijo Fai Rumore. Osvojil je 39,3 % vseh glasov. Na drugem mestu je končal nekdanji evrovizijec Francesco Gabbani, ki je navdušil s pesmijo Viceversa.

Sicer RAI razmišlja tudi o festivalu brez občinstva, toda ta možnost je, kakor še pišejo italijanski mediji, precej majhna, sploh ker Sanremo cel teden dobesedno živi s festivalom. Prav tako je na mizi tudi druga (začasna in veliko večja) lokacija, saj je gledališče Ariston precej majhno, ob vseh omejitvah pa bi bilo v dvorani izjemno malo gledalcev. Kakor koli, RAI dela na tem, da Sanremo 2021 bo, priprave že potekajo, kako pa bo na koncu izgledalo, pa bomo videli v začetku prihodnjega leta.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.10.2020

Kdo bo nasledil Evo Hren in Ano Soklič? Popevka odpira svoja vrata

13.9.2020

Slovensko noto 2020 je osvojila Larisa Leva iz Slovenske Bistrice

8.9.2020

Pred vrati je festival FeNS 2020

4.9.2020

Poletna noč 2020: Tokrat odmevala džezovsko obarvana glasba

2.9.2020

Koncert posvečen MMS-u odmeva, organizatorji pojasnili ozadje zgodbe

Facebook

Twitter