ESC 2021

Kaj bo na ESC odru v Rotterdamu ponudila gostiteljica, Nizozemska?

Po veliki zmagi v Tel Avivu se je Nizozemska odločila, da jih bo na domačih tleh zastopal Jeangu Macrooy, ki stavi na pesem Birth Of A New Age, ki pripoveduje o neki novi dobi, v katero vstopamo. "Skladba je oda vsem tistim, ki se zavedajo svojih korenin in ki se znajo postaviti zase," pravi nizozemski kantavtor, ki bo bo pesem predstavil v finalu.

Jeangu MacrooyFoto: Promo foto

Glasbena 28-letnega nizozemskega kantavorja se je nekako začela pri trinajstih letih, ko je za rojstni dan od staršev prejel kitaro. Nato pa sta z bratom dvojčkom Xillanom ustanovila duet. Glede na to, da je vse bolj kazal umetniški talent, se je pri dvajsetih preselil na Nizozemsko, kjer se je vpisal v glasbeno šolo in kjer je začel sodelovati s producentom Perquisite. Tako prvi kot drugi album sta bila uspešna, skladbe na njih pa so tudi osebno-izpovedne ...

Že lansko leto se je Nizozemska odločila, da jo bo na domačih tleh zastopal Jeangu Macrooy, ki bi moral na ESC ediciji 2020 predstaviti čustveno avtobiografsko pesem Grow, skozi katero se dotakne staranja ter iskanja samega sebe. Nič drugačna ni letošnja zgodba, ki je nadaljevanje lanske.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

20.4.2021

Avstralije v Rotterdamu ne bo; kaj to pomeni za prvi predizbor in za ESC?

17.4.2021

ESC 2021: Kaj je novega na stavnicah, kje je Slovenija z Ano?

15.4.2021

Rotterdam 2021: Za vsakega predstavnika bo oder drugačen

13.4.2021

Rotterdam 2021: Kaj ponuja velikih pet ter gostiteljica Nizozemska?

11.4.2021

Rotterdam 2021: V ESC Areni Ahoy zabrneli stroji; oder bo do 28. aprila

Facebook

Twitter