Islandija izbira: 10 tekmovalcev, 2 predizbora ter 4 finalisti za zmago

Islandska televizija RÚV je že naredila korak bližje njihovem nacionalnem izboru Söngvakeppnin 2020, kjer s ebo skupaj predstavilo 10 izbrancev. Pet izmed njih se bo predstavilo na prvem predizboru 8. februarja, prav tako pa pet teden dni kasneje, 15. februaja v Reykjavíku. Veliki finale, kjer bomo slišali vsaj 4 pesmi, pa bo 29. februarja.

Hatari (10. mesto na ESC 2019).Foto: Alesh Maatko

Iz vsakega predizbora se bosta v fibale uvrstila po dva najboljša, tako da se bodo v finalu predstavili vsaj štirje najboljši, televizija RÚV pa si pridružuje pravico, da nekomu podeli 'zlati karton', kar pomeni, da ga lahko naknadno uvrsti v finale, kjer bi lahko slišali pet pesmi. Naj kot zanimivost še povemo, da morajo biti v predizborih vse pesmi zapete v nacionalnem jeziku, v sklepnem dejanju pa se lahko izvajalec odloči za drug jezik, če bo seveda želel, sicer pa se lahko predstavi v nacionalnem jeziku.

Izbrani finalisti izbora Söngvakeppnin 2020.Foto: RÚV

V prvem predizboru se bodo predstavili: Kid Isak - Ævintýri, Brynja Mary - Augun þín (In Your Eyes), DIMMA - Almyrkvi, Elísabet - Elta þig (Haunting) ter Ísold in Helga - Klukkan tifar (Meet Me Halfway)

V drugem predizboru se bodo predstavili: Daði and Gagnamagnið - Gagnamagnið (Think About Things), Hildur Vala - Fellibylur, Iva - Oculis Videre, Matti Matt - Dreyma in Nína - Ekkó (Echo).

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.2.2020

Skupina The Roop (On Fire) za Litvo; stroka in ljudstvo enotni

16.2.2020

Armenija izbrala Atheno Manoukian

16.2.2020

Norveška kljub težavam s spletnim glasovanjem vendarle izbrala Ulrikke

13.2.2020

Evrovizijski mladi glasbeniki 2020: Kdo vse se je uvrstil v finale?

6.2.2020

Srbija razkrila svoje adute; poslušajte vse pesmi Beovizije 2020

Facebook

Twitter