Gaji Prestor se je življenje obrnilo na glavo; spustila najbolj težke zidove

Letošnja maturantka, uspešna glasbenica in vsestranska umetnica Gaja Prestor med učenjem na poslednje srednješolske učne preizkušnje predstavlja novo, že četrto avtorsko skladbo Najino nebo, ki jo je kot vse predhodnice ustvarila v sodelovanju z Žanom Serčičem.

Vzela si bo čas zase

Po opravljeni maturi si bo Gaja vzela eno leto časa za ustvarjanje in predvsem zase, med poletnimi počitnicami bo nekaj dni preživela na morju in v Sloveniji v družbi prijateljev

"Pesem sva napisala skupaj nekega popoldneva v Mariboru, tako je del mene in del Žana, ... en del besedila pa sem napisala na vlaku iz Firenc ob dveh zjutraj. Osnovo za melodijo sva sestavila skupaj, potem je Žan v studiu ustvaril res nor aranžma in matrico. Pesem sem tako močno začutila, da sem jo posnela v dobrih dveh urah, sicer ponavadi pesmi snemam tudi cel dan," je o delu v studiu povedala Gaja.

Gre za novo poglavje v življenju, pravi mlada umetnica.Foto: Menart Records

Sanjski svet je na dlani

"S pesmijo želim sporočiti, da nam je sanjski svet na dlani, da si ga lahko ustvarimo sami. Da si vsak izmed nas mora dovoliti, da kdaj spregleda družbene okvirje in prepričanja, ker je vsak izmed nas vreden, da izkusi vse kar nam nudi življenje. Ko se prepustiš, da te nosi tok življenja, boš pristal točno tja, kamor si namenjen."

Gaja Prestor

Nova pesem govori o notranjem boju, ki ga je doživljala mlada glasbenica. "Vedno sem se pred novimi čustvi in izkušnjami zapirala, ker me je bilo strah, da bom ranjena. Pred kratkim pa se mi je življenje v več pogledih popolnoma obrnilo na glavo, spustila sem še najbolj težke zidove in se odprla za nove izkušnje. Gre za novo poglavje v življenju, ko si pustim biti čustvena, ranljiva in ljubljena," je o ozadju nove skladbe povedala Gaja in nadaljevala, da je sporočilo Najinega neba le, da je za dober konec potrebno kdaj stisniti zobe in se spopasti z izzivi in sprejeti preizkušnje. "Pesem govori o tem, da je vsak izmed nas vreden ljubezni, da nas ljubezen vedno najde, ko si sami pustimo biti ljubljeni ..."

Po opravljeni maturi si bo Gaja vzela eno leto časa za ustvarjanje in zase.Foto: Menart Records

Vrhunsko dodelan videospot, katerega so snemali kar tri dni pretežno v Ljubljani in njeni okolici, je Gaja Prestor zaupala mladi ekipi Primate, pod scenarij se podpisujeta Žiga Radulj in Nejc Miljak.

Snemanje tovrstnega videa je bilo za Gajo prav posebna izkušnja ali celo kar malo adrenalinska. Kadri z avtom so bili namreč posneti tako, da je bila snemalna ekipa v prtljažniku, kasneje je morebiten strah pogasil mraz ob Cerkniškem jezeru. V času snemanja so namerili kar minus dve stopinji. "Pustolovščine so se nato še nadaljevale med snemanjem v močvirju, saj je bila trava zelo visoka, tako da ko sem tekla, sem bila blatna do pasu. Kasneje sem v čevljih našla majhnega polža," je še o snemanju povedala Gaja.

Video nosi Gajino osebno zgodbo, saj kot pravi, se je tokrat predstavila v popolnoma drugačni luči kot so jo mnogi vajeni. "V polovici videa, predstavljam čisto naravno in umirjeno verzijo sebe, ki se bori sama s sabo in svojo podzavestjo. Ta verzija mene, še vedno včasih dvomi v to, da je vredna ljubezni. Po drugi strani pa sanja o trenutkih, ko bo spet srečna. Ko sem oblečena v rdeč kostim in se pripravljam na nastop, je predstavljen "javen" in močen del mene, takšna kot naj bi bila pod žarometi. Dandanes je zelo težko ugoditi vsem trendom in pritiskom. V videu je nato predstavljena scena, skupaj z igralcem in dobrim prijateljem Matjažem Lesjakom, ki igra moj "pobeg iz realnosti". Tukaj se stran od medijskih luči lahko sproščeno smejim in uživam. Celoten spot pa je boj oziroma kontrast med ljubeznijo do fanta in kariero. Dvorezen meč, ki ga je včasih težko nadzorovati."

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

24.5.2020

Jadranka Juras: Želim si, da bi na Evroviziji znova uvedli orkester

24.5.2020

Anzhe ob novi skladbi Zate bi: Nikoli nisem bil zadovoljen z besedili

22.5.2020

Klopca želja Saše Lešnjek

21.5.2020

Prvi drive-in koncert v Sloveniji s Tabujevci na parkirišču Centra Vič

19.5.2020

Uspešnica Avtomobilov, Ne ljubi se mi spati sam, v novi preobleki

Facebook

Twitter