Festival FiFFS zaživel – s slovensko ekipo IGEN – v vsej svoji veličini

S podelitvijo prestižnih nagrad se je nedavno v Maroku, v Rabatu, končal že sedmi mednarodni ženski filmski festival 'Festival International du Film de Femmes de Salé', na katerem je na gala otvoritvi znova, predvsem pa odmevno sodelovala tudi Slovenija.

V Maroku je nedavno potekal že sedmi festival FiFFS 2013 ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) Igor Jelen je že tretje leto zapored poskrbel za režijo na rdeči preprogi. (Foto: Alesh Maatko)
Dmitrij Halužan, član ekipe KUD IGENFoto: Alesh Maatko

Da filmska industrija ne živi v Holllywoodu temveč tudi drugje po svetu, so dokaz številni filmski festivali. Prav poseben, ki je v veliki meri namenjen le ženskam, pa poteka v Afriki. Letos je tako v Maroku, med 23. in 28. septembrom, potekal že v sedmi izvedbi, celotno dogajanje pa je bilo znova mednarodno obarvano. Tako kot že od vsega začetka poteka filmski festival v okviru organizacije Bouregreg, organizatorji pa poskrbijo za pravo hollywoodsko vzdušje. In tako je bilo tudi na otvoritvi, kjer je sodelovalo društvo KUD IGEN – Hiša umetnosti Celje in Plesni teater Igen, ki je znova navdušilo, saj so njihovi pantomimiki poskrbeli za nekaj, kar je v tem svetu redkost. Še bolj zanimiv pa je bil slovenski model v veliki krogli. Številni na rdeči preprogi so zaradi vrhunske predstave mislili, da gre lutko, toda kasneje – ob fotografiranju – so videli, da temu ni tako. V času festivala FiFFS si je sedemčlanska strokovna komisija, v kateri so bile le ženske, ogledala vse sodelujoče filme (12), ob koncu festivala pa so izbrali tiste najboljše.

Velika nagrada festivala: Wadjda, Haifa Al Mansour (KSA)
Nagrada za žirijo: Eat, sleep & die, Gabriela Pichler (Švedska)
Nagrada za scenarij: In bloom, Nana Ekvtimishvili & Simon Gross (Gruzija)
Nagrada za interpretacijo: Layla Fourie, Rayna Campbell (Južna Afrika)
Nagrada za najboljšega igralca: Chen Kun za film Bends, Flora Lau (Hong Kong)

Igor Jelen je že tretje leto zapored poskrbel za režijo na rdeči preprogi.Foto: Alesh Maatko
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.1.2020

40. Melodije morja in sonca se nam v Avditoriju Portorož obetajo 11. julija

6.1.2020

FeNS tudi to poletje v Kopru

2.1.2020

Francesco Gabbani in Raphael Gualazzi v boj za novo ESC zgodbo

7.12.2019

Zmagovalec Slovenske note s prvo skladbo; napisal jo je Alex Volasko

17.11.2019

Denis Trap v videu ponazoril, kaj lepega se mu dogaja po zmagi

Facebook

Twitter