Festival Arsana 2020 v znamenju kar dveh domačih evrovizijskih zvezd

Največje poletno festivalsko dogajanje na Ptuju je vsekakor festival Arsana, ki je v nedeljo slavnostno zakorakal v 12. edicijo. Uradno se je vse skupaj začelo s koncertom prvega jazz orkestra – Big Banda RTV Slovenija, ki ga je vodil dirigent Tadeja Tomšiča, skozi glasbeni večer pa smo slišali kar dve ESC predstavnici, Ano Soklič in še Majo Keuc.

Klemen Slakonja (Foto: Albin Bezjak) Največje poletno festivalsko dogajanje na Ptuju ... (Foto: Albin Bezjak) Največje poletno festivalsko dogajanje na Ptuju ... (Foto: Albin Bezjak) Maja Keuc (Foto: Albin Bezjak) Klemen Slakonja in Ana Soklič (Foto: Albin Bezjak) Največje poletno festivalsko dogajanje na Ptuju ... (Foto: Albin Bezjak) Rudi Bučar (Foto: Albin Bezjak) Rudi Bučar (Foto: Albin Bezjak) Klemen Slakonja (Foto: Albin Bezjak) Alenka Godec (Foto: Albin Bezjak) Priklon po zaključku otvoritve festivala ... (Foto: Albin Bezjak)

Pestro festivalsko dogajanje na Ptuju se bo sicer zaključilo v soboto, 1. avgusta, s koncertom Severe Gjurin s skupino, še pred tem pa bodo nastopili mnogi umetniki, med drugim Gušti & Tomi Meglič, Vlado Kreslin ter Momento Cigano. Celoten program 12. festivalske edicija, Arsana 2020, si lahko ogledate tukaj.

Na razprodanem slavnostnemu večeru, kjer ni manjkalo dobre volje, so nastopila znana imena slovenske glasbene scene, in sicer Klemen Slakonja, Maja Keuc, Ana Soklič, Alenka Godec in Rudi Bučar, vsi skupaj pa so pričarali edinstveno festivalsko doživetje, sploh ker podobnih dogodkih zaradi pojava koronavirusa v naši deželici skoraj da ni. In ravno zaradi tega so sodelujoči glasbeniki na koncu s pesmijo Življenje je lepo vsem obiskovalcem sporočili, da lahko z dobro voljo, pozitivno energijo in nasmehom premagamo vse skrbi.

Klemen Slakonja, Maja Keuc, Alenka Godec in Ana SokličFoto: Albin Bezjak
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.10.2020

Kdo bo nasledil Evo Hren in Ano Soklič? 23. november je zadnji rok

13.9.2020

Slovensko noto 2020 je osvojila Larisa Leva iz Slovenske Bistrice

8.9.2020

Pred vrati je festival FeNS 2020

4.9.2020

Poletna noč 2020: Tokrat odmevala džezovsko obarvana glasba

2.9.2020

Koncert posvečen MMS-u odmeva, organizatorji pojasnili ozadje zgodbe

Facebook

Twitter