Evrovizijski Dunaj z novoletnim koncertom; vstopnice do 1.090 evrov

Že več desetletij Dunajski filharmoniki v domove po vsem svetu na novega leta dan prinesejo zapuščino dinastije Strauss in njenih sodobnikov. Koncert bo za gledalce v dvorani in več milijonov gledalcev pred malimi zasloni letos prvič dirigiral priznani Christian Thielemann.

Berlinski dirigent Christian ThielemannFoto: Matthias Creutziger

Na prvi dan novega leta bo iz mogočne zlate dvorane dunajskega Musikvereina zazvenel orkester Dunajskih filharmonikov, ki ga bo tokrat vodil Christian Thielemann. Z dunajskimi filharmoniki nemški dirigent sicer sodeluje že od leta 2000, vendar bo dirigentsko palico na tem svetovno znanem koncertu vihtel prvič.

Program koncerta je tudi letos poklon Straussovi dinastiji in sodobnikom, tokrat Carlu Michaelu Ziehrerju in Josefu Hellmesbergerju mlajšemu.

Novoletni koncert Dunajskih filharmonikov velja za enega najbolj priljubljenih koncertov klasične glasbe na svetu. Zaradi izrednega zanimanja gredo karte v prodajo že kmalu po koncertu. Spletne prijave bodo prihodnje leto potekale od 1. do 28. februarja, žreb pa bo nato določil, kdo lahko vstopnice kupi. Cene vstopnic za predpremiero, silvestrski in novoletni koncert se gibljejo od 20 do 1.090 evrov. Novoletni koncert se bo 2019 odvil že 79. in bo na ogled v kar 95 državah na petih kontinentih.

Novoletni koncert se bo 2019 odvil že 79. po vrsti.Foto: Terry Linke
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

26.1.2021

Plavajoča skladba, ki obuja spomine

25.1.2021

Mark Zebra priredil Tošetovo uspešnico Srce nije kamen

24.1.2021

Toše Proeski bi 25. januarja praznoval svoj 40. rojstni dan

24.1.2021

Dagi in Monika Avsenik znova božata z nežno country balado

17.1.2021

San di Ego: 'Hvala, ker nas že 8 let podpirate in poslušate našo musko'

Facebook

Twitter